(închide)

Delta ACM și câteva firme din Dolj vor deszăpezi Craiova. Pe mulți bani!

 

Salubritate Craiova, o societate a municipalității, a atribuit contractul de servicii de închiriere de utilaje pentru asigurarea deszăpezirii din Craiova. Contractul a fost împărțit pe 10 loturi și a fost destul pentru toată lumea. Dezăpezirea din Craiova va costa anul acesta circa 3 milioane de lei.  Cea mai mare parte din contract, peste două milioane de lei a fost obținută de Delta Antrepriză de Construcții Montaj 93 SA. Au mai obținut contracte și Regia Autonomă de Administrare a Domeniului public și a Fondului Locativ RA Craiova, pe locul doi la sumele obținute, precum și Rodali Cargo SRL și A-Z System SRL. Aceste societăți sunt din Dolj sau au legătură cu Oltenia. Florea Diaconu, cel care are cele mai multe acțiuni la Delta ACM 93 SA, este din Olt, iar celelate firme sunt din Dolj.

Contractul a fost atribuit pe 22 noiembrie și are o durată de 5 luni, între 15 noiembrie 2017 și 15 martie 2018. Valoarea este de 2,890,828.56 de lei, cu TVA, pentru  10 loturi. Primăria a achiziționat servicii de închiriere vehicule industriale și camioane cu șofer  care să presteze activități specifice de deszăpezire în municipiul Craiova.

Firmele care au obținut contracte sunt Delta ACM 93 SA, A-Z System SRL, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și a Fondului Locativ RA  Craiova și Rodali Cargo SRL.

Delta ACM 93 SA este firma care a obținut cea mai mare parte a contractului, de peste 2 milioane de lei. Acționarul majoritar este un oltean, Florea Diaconu, alături de el în firmă fiind Elena Buzdea și Ionel Pirpiliu, ultimul fiind fratele unui fost deputat PDL. A-Z System SRL este o firmă din Dolj, înregistrată în comuna Bucovăț, înființată de Gigel Făsui. El obține peste 136 de mii de lei din acest contract. Mai multe utilaje și ore de funcționare va asigura societatea municipalității, RAADPFL RA Craiova, circa 400 de mii de lei. Cea de-a patra firmă, Rodali Cargo SRL este înființată în comuna Giubega din Dolj, de către Liviu Guna. A obținut și acesta circa 225 de mii de lei. Sumele sunt fără TVA.  Dintre toate aceste firme, doar A-Z System SRL a avut „contracandidat” pe lot, la celelalte fiind singurele oferte.

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste