(închide)

Marius Tudor, absolvent al Liceului Tehnologic Motru, admis la Politehnica Timișoara: „Mereu am visat să devin un bun inginer!”

 

Și-a dorit de mult să devină inginer, fiind pasionat de materiile care îi îndrumau pașii spre acest viitor. A știut că i se potrivește și a avut mereu parte de susținerea familiei și a profesorilor săi, participând, cu rezultate notabile, și la olimpiade. Marius Tudor este mehedințean și a absolvit liceul la Motru cu rezultate foarte bune. Din toamnă, va deveni student al Universității Politehnica Timișoara, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.   

Publicația Pagina Olteniei v-a prezentat în ultimii ani foarte mulți elevi din județele Olteniei, elevi care, prin munca lor, sprijiniți de profesori și de familie, au reușit să aibă rezultate foarte bune și să se numere printre cei mai buni. Este și cazul lui Marius Tudor, un adolescent inteligent și ambițios, din comuna Șișești, județul Mehedinți, absolvent al Liceului Tehnologic Motru. Marius Tudor este originar din satul Noapteșa; face parte dintr-o familie frumoasă, iar părinții săi s-au străduit să îi ofere cea mai bună educație și condițiile pentru ca acesta să poată învăța cât mai bine, sprijinindu-l în îndeplinirea viselor sale. „În decursul celor 4 ani de liceu, m-am calificat pentru a participa la un schimb de experiență în cadrul proiectului Erasmus+, am absolvit liceul cu media 9.78 fiind mereu atras de matematică fizică și module. Sub îndrumarea domnilor profesori Nicolae Rușeț și Manciu Ștefan am crescut și am acumulat cunoștințe. La îndrumarea doamnei profesoare Tutunaru Mariana am participat la Olimpiada Națională Aria Curiculară Tehnologii-Electronică Automatizări și Telecomunicații, această olimpiadă am susținut-o în orașul Baia Mare din județul Maramureș, la județ am obținut locul al 2-lea, iar la faza națională locul a 9-lea, în clasa a 12-a am participat la Olimpiada Națională de matematica unde am luat 78 de puncte. La examenul de bacalaureat am obținut media 9.05, luând note foarte mari la disciplinele Matematică (9,65) și Fizică (9,70). Pot spune că în ultimele luni am fost constant învățând zilnic câte puțin cât îmi permitea timpul acasă. Pentru a acumula aceste cunoștințe, am simțit nevoia de o pregătire suplimentară, astfel am ales să fac suplimentar cu domnul Nicolae Rușeț la matematică și cu doamna Minodora Giurcă la fizică, doi oameni deosebiți care m-au ajutat enorm! Și cărora le mulțumesc!”, a spus Marius Tudor. 

Visul său: să devină inginer

Marius a fost admis vara aceasta la  Facultatea de Electronică, Telecomunicații şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Și-a dorit acest lucru și a muncit ca să își împlinească dorința.  „Am fost admis la Univesitatea Politehnica Timișoara la facultatea de Electronică și Telecomunicații unde am fost admis al 24-lea cu media 9,57. Am ales UPT deoarece mereu am visat să devin un bun inginer și am dorit să aprofundez studiile pe care le-am obținut în cei 4 ani de liceu. Aș dori să devin un inginer de succes, momentan nu sunt hotărât dacă mi se potrivește mai mult partea hardware sau software, dar cu trecerea timpului o să îmi fie ușor să fac o alegere. Am fost sprijinit mereu de părinți și profesorii care au fost lângă mine mereu. Vă mulțumesc tuturor pentru ajutorul și sprijinul de care ați dat dovadă o să vă fiu mereu recunoscător, iar pentru cei care urmează să susțineți examenul de bacalaureat și admitere învățați, fiți perseverenți și totul o să fie bine”, a afirmat studentul.

Galerie foto



Vizualizări: 4,976

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste