(închide)

Medicamente din sponsorizări pentru copiii bolnavi de cancer. Nu au nici locuri în spital

 

Nu au nici medicamente, nici paturi în spital! Este vorba despre copiii cu afecțiuni oncologice din Craiova, care nu prea au cum să fie optimiști în aceste condiții.

Declarațiile unui medic din Craiova sunt clarificatoare pentru a explica situația sistemului sanitar din România. Copiii bolnavi de cancer, din Craiova, nu au medicamente și nici paturi unde să stea. Deznădejdea nu este transmisă prin vorbele mediului Polixenia Stancu, ci mai degrabă prin tonul său. Puteți asculta interviul acordat Europa FM aici.  

„Nu știu ce să fac cu ei, unde să-i pun”

Medicul Polixenia Stancu a obținut sponosrizări pentru a cumpăra unele medicamente pentru copii, iar problema lipsei locurilor a rezolvat-o, parțial, extinzându-se la secția Pediatrie. Dar când sunt multe internări la Pediatrie, nu mai poate duce copiii nici acolo. Aceasta a explicat și că această lipsă a medicamentelor duce la o remisie a bolii, iar de aici e din ce în ce mai greu pentru că scad foarte  mult șansele. “Copilul dacă nu-l tratez continuu, intră în remisie, recade imediat, când a recăzut nu mai ai aceleași șanse. Nu știu, cui să-i explici?“, se întreabă medicul Polixenia Stancu.

Mdicul Polixenia Stancu spune că în prezent lipsesc două medicamente vitale pentru copiii bolnavi de cancer din Spitalul Județean din Craiova. Asta după ce în vară, s-a confruntat cu o criză gravă a citostaticelor. “Ce nu aveam, Cytosar, ăsta a mai apărut, dar cât timp nu a mai apărut și până a venit, a trebuit să fac rost, cu sponsorizări. Greu, greu și cu stres și cu timp pierdut. Methotrexate nu este, săruri de platină, la fel, nu sunt acum – Carboplatin. Eu nu-i pun pe părinți să cumpere, părinții nu prea știu ce nu este și ce ar trebui să facă, sunt oameni amărâți“, spune oncopediatrul.

În spitalul din Craiova sunt doar 10 locuri, iar copii care au nevoie sunt și mai mulți.: „Nu știu ce să fac cu ei, unde să îi pun?”.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste