(închide)

Militar decorat în Afganistan, găsit spânzurat în Vîlcea

 

Locotenent colonelul de jandarmi Viorel Cristea, dispărut acum două zile, a fost găsit spânzurat într-o pădure din localitatea vâlceană Galicea. 

Bărbatul de 42 de ai a fost decorat cu „Steaua Afganistanului”, în 2016, pentru activitatea desfăşurată în cadrul unei misiuni NATO - „Resolute Support”, din anul anterior. Medalia a primit-o din partea preşedintelui Poloniei, fiind decorat la sediul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, alături de un alt jandarm român. Este vorba despre o decoraţie poloneză dedicată celor care s-au distins în misiunile din Afganistan, „o mărturie a relaţiilor apropiate şi prieteniei cu Jandarmeria Română, dar mai ales o dovadă incontestabilă a profesionalismului jandarmilor români”, după cum se specifica într-un comunicat de presă de la acea vreme.

În data de 15 aprilie anul curent, soţia i-a anunţat dispariţia. Marți după-amiază a fost găsit spânzurat într-o pădure din apropierea locuinţei socrilor săi. Bărbatul se afla în concediu şi nimeni nu înţelege ce anume l-a determinat să-şi pună capăt zilelor.

Vizualizări: 627

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste