(închide)

Romsilva a înfiinţat 55 de trasee educative la nivelul direcţiilor silvice judeţene

 

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a înfiinţat anul trecut 55 de trasee educative la nivelul direcţiilor silvice judeţene, care au fost parcurse deja de peste 35.000 de elevi, potrivit datelor anunţate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.

Aceste trasee au fost înfiinţate sub umbrela programului de educaţie forestieră "Descoperă secretele pădurii - Să învăţăm despre păduri", dezvoltat la nivelul direcţiilor silvice, la care se adaugă alte 9 trasee educative deja existente la nivelul parcurilor naţionale şi naturale din administrarea Romsilva. Traseele pot fi parcurse cu respectarea regulilor de acces şi vizitare, dar ţinând cont şi de condiţiile meteo.

Direcţiile silvice care dispun de trasee educative sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara , Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu - Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2024, vor mai fi date în folosinţă trasee educative la direcţiile silvice Brăila, Constanţa, Mureş, Olt, Sălaj, Vâlcea şi Vrancea.

Pentru zona Capitalei, RNP - Romsilva a înfiinţat, la sediul central, un traseu tematic cu panouri educative pentru grupurile de elevi din Bucureşti şi din împrejurimi.

De asemenea, în luna octombrie a anului trecut, specialiştii din aparatul central al Romsilva au lansat un proiect pilot pentru susţinerea interactivă a orelor de educaţie forestieră şi de mediu în şcolile din Bucureşti. Proiectul constă în oferirea unui kit de plantare care conţine un ghiveci, o plantă de interior, turbă şi instrucţiuni de îngrijire.

În 2023, Romsilva a organizat concursul educativ "Tineri în Pădurile Europei - Young People in European Forests" şi a încheiat la nivelul subunităţilor sale teritoriale numeroase parteneriate educaţionale cu instituţii de învăţământ şi organizaţii non-guvernamentale.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier la standarde internaţionale.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat. AGERPRES

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste