(închide)

Un oltean are mașini de filme! Câți bani îl costă această pasiune!

 

Dinu Romano, din satul Pleșoiu, județul Olt, a devenit celebru după ce mașinile sale au apărut și în filme! Acesta are 75 de ani şi este pasionat de maşinile istorice. Are şapte camioane de armată, pe care le-a recondiționat singur. Soția sa, Melania, spune că Dinu Romano stă cu orele cu mașinile, fără să îi pese că nu a pus mâncare în gură în ziua respectivă. Aceasta spune că una dintre mașini este a ei pentru că soțul i-a făcut-o cadou!

A investit în cele şapte maşini istorice 200.000 de lei. Două dintre ele, unicat, au apărut în câteva secvenţe din pelicula Moromeţii 2, filmate în centrul vechi din Slatina, judeţul Olt.  "Am un soţ model, nu bea, nu fumează, nu pierde nopţiile, în schimb pierde... nu pierde, stă foarte mult timp cu aceste bijuterii. Preferă să stea nemâncat şi să stea să repare la aceste maşini care sunt pasiunea lui de-o viaţă. Una mi-a făcut-o mie cadou să mă plimb cu ea", spune Melania Romano, soţia colecţionarului, pentru cancan.ro.

Mașina preferată a olteanului este un Dodge fabricat în 1943. A cumpărat-o cu 13.000 de euro, însă a mai investit alte câteva mii de euro să o pună în funcţiune pentru că era într-o stare de degradare avansată în momentul în care a cumpărat-o. 

În toate cele şapte maşini istorice a investit 200.000 de lei. "Pasiunea e veche, pasiunea rezidă din copilărie, pe vremea când eram la liceu, în vacanţe lucram la ateliere, reparaţii auto, unde am întâlnit maşini de genul acesta şi ca atare mi s-au fixat pe creier şi, urmărindu-le, le-am căutat să le fac", spune Dinu Romano.Unele dintre mașini au fost folosite de producătorii filmului Moromeţii 2. 

Bărbatul nu se oprește și vrea să-şi mai achiziţioneze şi alte mașini vechi.

Vizualizări: 2,274

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste