(închide)

Cristina Toader, eleva fascinată de informatică și olimpică la istorie: „Familia m-a îndrumat mereu spre a-mi depăși limitele!”

 

Novaciul a dat Gorjului o serie de oameni de seamă, așa că rezultatele foarte bune obținute de mulți elevi ai Liceului Teoretic din localitate vin în completarea acestui fapt și spre a ne arăta că viitorul are mari șanse să fie mult mai luminos! Eleva Cristina-Mihaela Toader din Novaci este olimpică la istorie și se declară fascinate de informatică, tocmai din acest motiv, dorindu-și o carieră în domeniu. Îndrumată de părinții săi să fac tot posibilul să își depășească limitele, Cristina reușește acest lucru!

Cristina-Mihaela Toader  împlinit 16 ani la mijlocul acestei luni și este un adolescent amibițios și dornic mereu să își depășească limitele! Deși este fascinate de informatică, Cristina Toader este olimpică la istorie! Fata este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Novaci, la profilul matematică-informatică. „Familia m-a îndrumat mereu spre a-mi depăși limitele și mi-au oferit experiențe deosebite! Istoria mi-a plăcut dintotdeauna, probabil datorită faptului că urmăream cu fratele meu documentare istorice și discutam tot felul de cărți. Pe plan școlar, ultimii 2 ani au fost destul de încărcați ceea ce este un lucru bun. Motivația mea vine atunci când lucrez la proiecte care mă pasionează. De aceea, am participat la o varietate de concursuri și activități: de la concursuri școlare la materii precum engleza, matematica, istoria până la diverse spectacole de teatru și activități sportive. Toate acestea mi-au arătat noi perspective și oportunități”, a spus, pentru Pagina Olteniei, olimpica Cristina Toader.

Olimpiadele, o competiție cu tine! 

Deși abia a împlinit 16 ani, Cristina Toader dă dovadă de maturitate în gândire și este o persoană care își dorește să reușească în viață, să aibă o carieră în domeniul în care se simte împlinită, să facă bine și să fie mereu om! A participat la olimpiade încă din școala generală și mereu a învățat zi de zi, din dorința de a știi mai multe. În clasa a VIII-a, Cristina Toader s-a calificat la Olimpiada Națională de Istorie cu 91 de puncte, iar anul acesta a participat din nou, obținând locul 2 pe județ cu un punctaj de 87. „A participa la olimpiade înseamnă a ieși din zona de comfort și a lua parte la o competiție cu cei din jur, dar mai ales cu tine însuți. M-au învățat să risc cât mai mult pentru ceea ce îmi doresc. Desigur, nu fiecare olimpiada a mers bine, este și firesc. Indiferent de cât de pregătiți suntem, la un moment dat, vom pierde. De fapt, raspunsul acestor eșecuri determină succesul de mai târziu. Am învățat să nu mă dau bătută și să-mi ascult instinctul. ''Un câștigător este un pierzător care a încercat încă o dată'. Nu aș caracteriza pregătirea mea pentru olimpiade drept una intensivă. Cred că consistența în lucru este ceea ce aduce succesul. De aceea, zilnic am lucrat câte puțin. Luând istoria ca exemplu, pot spune că zilnic citeam lecții, diverse articole, este o obisnuință a mea să aflu cât mai multe”, a afirmat olimpica.

Pasiuni și idealuri

Pasionată de istorie, Cristina Toader spune că „majoritatea figurilor istorice au fost controversate, dar de la fiecare se poate învăța ceva”. Adolescenta îl admiră pe fostul președinte al Africii de Sud, Nelson Mandela: „Recomand autobiografia sa ''Lungul drum spre libertate'' (1994). Din România, Nicolae Iorga este cea mai marcantă personalitate, cel puțin, pe mine acesta mă inspiră (''Cea dintâi învățătură''). Un scriitor contemporan care trebuie menționat este Paulo Coelho ale cărui cărți sunt motivaționale. Sportul mă ajută să-mi eliberez mintea, să mă concentrez. (…) În timpul liber creez programe în C++ cu scop educativ. Păstrez o varietate în tot ceea ce fac și mă pasionează o mulțime de lucruri”, a declarat Cristina. Pe viitor își dorește să urmeze o carieră în domeniul informaticii. „ETTI reprezintă o opțiune excelentă. Informatica mă fascinează, motiv pentru care am ales profilul matematică-informatică la liceu”.

Galerie foto



Vizualizări: 2,090

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste