(închide)

Antreprenorul Andrei Cornea și produsele sale din inima muntelui, direct „Din Eden”: „Totul se face cu pasiune!”

 

S-a redescoperit pe sine la țară, în Polovragiul Gorjului pitoresc, aici a reînvățat să aprecieze natura, aerul curat de munte, cântul păsărilor și iarba verde. La Polovragi a aflat că există Paradis pe pământ, că îți trebuie curaj, multă pasiune și credință dacă vrei să reușești într-un domeniu nou și că dacă vrei, cu mută răbdare, vei reuși! Bucureșteanul Andrei Cornea a venit în Gorj în 2015-rătăcise pe cărările vieții în căutarea sensului și a simțit că totul s-a aranjat după ce a început să ia la pas pădurile, poienile și munții din Polovragi. I-au plăcut de la bun început oamenii de aici, de la ei a avut și încă are multe de învățat. Lecțiile primite de la polovrăgeni le va păstra mereu în suflet. Tot datorită oamenilor din Polovragi, Andrei a realizat ce își dorește să facă cu viața sa, a decis că drumul pe care îl va urma va fi cel „Din Eden”! „Este o afacere de familie ce a pornit de la zero. Fără fonduri europene sau bani proveniți din alte terțe. S-a reușit prin munca noastră și a prietenilor ce au dorit să pună, fiecare, câte o cărămidă la temelia proiectului nostru!”, spune Andrei Cornea. Produsele minunate le găsiți pe site-ul https://dineden.ro: siropuri din fructe de pădure (presate la rece) și din plante medicinale: fructe de merișor, catină, zmeură, afine, flori de soc, mentă, flori de tei, muguri de brad și pin, flori de păpădie, pătlagină, flori de salcâm, dulceață de afine și dulceață de merișoare! Grăbiți-vă să comandați, stocurile se epuizează rapid!

La Polovragi, frumoasa comună din Gorj, se află și Mănăstirea cu același nume, dar și alte minunate atracții turistice. Așa că, atunci când un prieten al tatălui său i-a propus să se ocupe de o casă de vacanță din zonă, Andrei Cornea s-a arătat încântat. A lăsat Bucureștiul și s-a mutat la țară. Astfel, Polovragiul a fost locul propice înfiripării unei idei venite din suflet și plină de dorul copilăriei și de dorința de a regăsi gusturi uitate. În 2015, Andrei Cornea și o mână de oameni dragi lui, puneau bazele unui proiect denumit „Din Eden”, proiect care a crescut încet-încet până când a devenit o afacere. Produsele naturale care poartă marca „Din Eden” sunt făcute din fructe și plante medicinale culese cu grijă din pădurile Polovragiului! Andrei Cornea și-a trăit cea mai parte din viață la București și într-un frumos sat din Dobrogea. După absolvirea liceului, a căutat calea profesională potrivită, a studiat la Facultatea de Marină, însă și-a dat seama că nu I se potrivea acest drum. „Am petrecut ceva timp călătorind prin țară și am descoperit o altă atracție. Muntele, pădurea, aerul de acolo, comunitatea ce îmi amintea de copilarie. Determinat de un nou început, am căutat soluții pentru a mă muta din București către o zonă montană. După mult timp și multe încercări, aproape de momentul să renunț, un prieten bun de al tatălui, m-a întrebat dacă sunt interesant de a administra fosta casă a părinților din comuna Polovragi. Acela a fost momentul când în sfârșit, am simțit că ceva s-a trezit în mine! (...) Ajuns în Polovragi, mi-am dedicat tot timpul descoperind zona, pădurile, atracțiile turistice, tradițiile și în special... oamenii! De la ei am învățat că viața se poate trăi și altfel. Acolo am văzut, cu bune și cu rele, ce înseamnă traiul la munte. Fiecare om mi-a oferit câte o lecție de care aveam nevoie. Determinarea, curajul, nădejdea, credința, bunătatea, simplitatea, pe toate le-am găsit în oamenii cu care am avut contact. Scânteia ce a aprins proiectul Din Eden a fost momentul în care am gustat la un vecin, siropul din petale de trandafiri cu apă de izvor! Gustul  a fost atât de plăcut și neașteptat! Mi-am dorit să învăț și eu cum se face. Și de aici ... a pornit totul”, a spus, pentru Pagina Olteniei, antreprenorul Andrei Cornea.

„L-am avut pe Dumnezeu alături!”

Zis și făcut, căci Andrei n-a stat mult pe gânduri și s-a apucat să experimenteze. A documentat bine procesul de producție, a vorbit cu polovrăgenii care deja știau să prepare sirop și a început și el. „Primul sirop pe care l-am preparat a fost cel din petale de trandafiri. Din primăvara anului 2016 am început să culegem și să învățăm, pe parcurs, cât mai multe lucruri despre plante. Așa a apărut siropul de păpădie, cel din muguri de brad și pin și cel din flori de soc! Lucrurile au evoluat de la sine deoarece totul se făcea cu pasiune, cu bucurie și cu acea dorință de a afla și de a învăța și mai multe! Suntem o mică echipă care se ocupă de tot ce înseamnă Din Eden. Împreună cu familia și câțiva prieteni, lucrăm zilnic pentru a ne dezvolta, organic. Foarte mulți au pus câte o cărămidă la temelia acestui proiect. Cea mai mare contribuție, a avut acea mână divină care m-a împins de la spate în momentele când am vrut să renunț, l-am avut mereu pe Dumnezeu alături și toate s-au legat perfect!”, a mai adăugat Andrei Cornea. Pe site-ul https://dineden.ro/ găsiți produsele antreprenorului din Polovragi: siropuri din fructe de pădure (presate la rece) și din plante medicinale: fructe de merișor, catină, zmeură, afine, flori de soc, mentă, flori de tei, muguri de brad și pin, flori de păpădie, pătlagină, flori de salcâm, dulceață de afine și de merișoare. Produsele Din Eden au un gust foarte bun, autentic, dar  pe lângă gust și bucurie, pot aduce și beneficii pt sănătate. Fiecare produs pe care îl prepară Andrei și echipa sa are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Consumate regulat, acestea pot ajuta corpul să aibă acces la toți nutrienții și vitaminele de care are nevoie. Andrei este autodidact și s-a documentat foarte mult din cărți și online despre beneficiile fiecărei plante și fiecărui fruct și nu numai. „Importanța plantelor medicinale am descoperit-o întâi singuri, încercându-le pe fiecare și introducându-le în alimentația zilnică. După ce ne-am informat în prealabil, am testat puterea acestora și am observat foarte rapid cum acestea ne-au ajutat. Foarte multe informații le-am cules prin viu grai, din sat, cu ajutorul vecinilor ce ne-au împărtășit din experiența acumulată. Apoi a urmat rândul studiului, citind foarte mult. Atunci când ești pasionat de ceea ce faci, interesul vine de la sine”, a declarat Andrei Cornea de la „Din Eden”.

Un an bun și multe planuri de viitor!

Ca în orice afacere, antreprenorul a avut și greutăți de depășit, dar, cu răbdare, toate au trecut. Soluțiile apăreau chiar atunci când totul părea să nu mai aibă viitor. Afacerea sa i-a arătat și o latură pe care nu știa că o are: Andrei este răbdător și ambițios, iar atunci când pune dragoste în ceea ce face, totul se leagă! „Cele mai mari greutăți au ținut de latura financiară și lipsa echipamentelor. Pentru a ne putea susține, atât pe noi, cât și mica afacere, cam tot timpul îl petreceam între vânzarea ambulantă și producție. Procesarea era una lentă, necesita multă răbdare și efort.... ceva ne-a ținut pe acest drum. După fiecare problemă ce apărea, venea și soluția. (...) 2019 pentru noi a fost un an plin cu multe evenimente și reușite. Am construit un spațiu de procesare și îmbuteliere în Polovragi. Împreună cu un bun prieten am lucrat intens la imaginea noastră, am trecut printr-o rebranduire, am îmbunătățit și rețetele noastre, crescând calitatea produselor pe care le oferim. Suntem foarte atenți la materia primă folosită, aceasta fiind culeasă din zonele muntoase ce ne înconjoară.  (...) Pentru 2020 avem de gând să ne extindem piața de desfacere atât în mediul online, prin diferite parteneriate, cât și în țară. Pregătim multe surprize!”, a spus antreprenorul. Acesta și echipa sa își doresc foarte mult ca prin consumul produselor „Din Eden”, clientul să își protejeze sănătatea și să aibă parte de o experiență care să îl aducă mai mai aproape de munte, de natură!

„Veșnicia s-a născut la sat!”

De când a luat ființă proiectul „Din Eden”, Andrei Cornea i s-a dedicat complet. Pentru cei care își doresc să pășească în acest domeniu, tânărul antreprenor spune că le-ar trebui mult curaj, combinat cu o picătură de nebunie și multă pasiune: „Trebuie să îți dorești foarte mult să reușești, să înveți din fiecare problemă, să iei fiecare obstacol ca o lecție și o șansă de a te perfecționa. Răbdare, perseverență și multă ambiție! (...) Este nevoie și de ajutorul statului pentru a putea avea o piață largă de desfacere și pentru a susține producătorii români să ajungă mai ușor la consumatori. O platformă online oficială ce ar aduna toți producătorii români ar fi una dintre idei. Doresc să îi încurajez pe cei ce își doresc să revină la rădăcini, printr-o simplă vorbă - Veșnicia s-a născut la sat!”.

Galerie foto







Vizualizări: 5,522

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste