(închide)

Talentații tripleți născuți de Dragobete, mândria familiei Dobre din Padeș! „Viorile și muzica sunt viață și bucurie!”

 

Aurel, Liviu și Marian Dobre dn Cloșani, minunat sat al comunei gorjene Padeș, sunt talentați violoniști, elevi la Școala Gimnazială Motru Sec și ai maestrului Gheorghe Feraru de la Școala Populară de Artă-secția Motru. Cei trei frați s-au născut de Dragobete, acum 13 ani și sunt mândria și bucuria părinților! „Tripleții s-au născut de zi sfântă, de ziua dragostei la români, acum 13 ani. Sunt bucuria noastră, mai ales că sunt copii cuminți, talentați la vioară și dornici să ajungă artiști de seamă! Ne dorim să fie sănătoși și să reușească în ce și-au propus”, a spus Simona Dobre, mama tripleților din Cloșani-Padeș. 

Muzica le-a fost tovarăș de nădejde toată viața și au descoperit de mici că acesta este drumul pe care vor să îl urmeze. Aurel, Liviu și Marian Dobre au 13 ani și sunt elevi în clasa a VI-a la Școala din satul Motru Sec. Cursurile de canto-vioară le fac la Motru, cu profesorul Gheorghe Feraru, artist foarte apreciat în Oltenia și nu numai. Tripleții sunt foarte talentați și nu ar lăsa viorile din mână! Spun că muzica este viață și bucurie, atunci când au viorile în mână simțindu-se mai vii de cât în orice alt moment! De-a lungul ultimilor ani, cei trei frați au participat la numeroase festivaluri-concurs și au câștigat foarte multe premii I și II și diplome. Cei trei frați se înțeleg foarte bine, se ajută la teme, își petrec cam tot timpul împreună, își ajută și părinții în gospodărie atunci când este nevoie. „Ne înțelegem foarte bine, suntem frați, colegi și cei mai buni prieteni. Dragostea pentru uzică și vioară ne va uni mereu, mai ales că ne dorim să ajungem artiști cunoscuți, cei mai buni în arta muzicii! La școală avem rezultate bune și orele de muzică le facem la Motru, cu domnul Gheorghe Feraru, un profesor excelent și un om cu totul deosebit. Ne-a ajutat foarte mult, este răbdător, foarte foarte talentat, nu este zi de curs în care să nu învățăm ceva nou. Ținem foarte mult la dânsul!”, a spus Aurel Dobre pentru Pagina Olteniei. Artiștii lor preferați sunt Niculina Stoican, Petrică Mâțu Stoian, Grigore Leșe și alții. În 2016, cei trei frați au participat la preslecțiile pentru „Românii au talent”, însă nu au participat la show.

De-a lungul anilor, tripleții au evoluat pe plan muzical. Muncesc mult, în fiecare zi exersează la viori și învață cât mai multe melodii. „Muzica pentru noi este ca o gură de oxigen, o mare bucurie! Asemănăm muzica cu viața. Așa o vedem noi trei. Am cântat și cântăm melodii din repertoriul unor mari artiști, mai ales că nu este ușor să cânți la vioară, tebuie să exersăm mult. Am învățat cu ajutorul domnului profesor Feraru, cu multă determinare, am reușit toți trei cu ajutorul lui Dumnezeu! Mereu ne-a ajutat. Suntem credincioși, așa am învățat de la părinți. De cinci ani facem cursuri la Școala Populară de Artă, la filiala Motru”, a mai afirmat talentatul elev Aurel Dobre. Visul din viitorul apropiat este lansarea unui CD, spune elevul: „Ne-ar plăcea mult să ne putem permite să scoatem un album cu piese înregistrate, sperăm să ne ajute Dumnezeu să găsim resursele financiare necesare”.

Pe tripleții Dobre îi puteți asculta accesând link-ul următor:  https://www.youtube.com/results?search_query=Aurel%2C+Liviu+si+Marian+Dobre+din+Pades

Galerie foto






Vizualizări: 5,595

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste