(închide)

Gala Tineretului și Summitul Tinerilor din România, două mari evenimente care vor avea loc, anul acesta, la Târgu-Jiu

 

Competiția pentru titlul de Capitala Tineretului din România în 2025 a fost lansată pe 2 mai, de Ziua Națională a Tineretului, la Târgu Jiu, orașul care deține titlul de capitală a tineretului în 2023. Au fost anunțate două mari evenimente dedicate tinerilor, ce vor avea loc în Târgu Jiu în 2023. Este vorba despre Gala Tineretului, ce va avea loc în data de 18 noiembrie 2023, și Summitul Tinerilor din România, desfășurat în perioada 16-19 noiembrie 2023. Cele două evenimente vor aduna la Târgu Jiu sute de tineri din toată țara.

Summitul tinerilor este un eveniment de celebrare, învățare și dezbatere între toți cei care sunt implicați în viața tinerilor din România, autorități locale sau centrale.

Anunțul a fost făcut de organizatorii acestei competiții, în prezența secretarului de stat din Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Izabella Kacsó-Doboly, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, Mircea Meriacri, președintele Consiliului Tineretului din România, Mihai Bolovan, director de Grup BCR, Andras Farkas, director Strategic Capitala Tineretului din România, Ionuț Barbu, manager de proiect Constanța Capitala Tineretului din Romania 2021-2022, Adela Vlădoiu, președintele Federației START. Întâlnirea a fost moderată de Tudor Ogner, reprezentant al Federației Tinerilor din Cluj. În sala de consiliu au fost și tineri din comunitate.

”Vă urez succes, să aveți un an cât mai bun, să realizați cât mai multe activități pentru tineret și chiar în această zi care este dedicată tinerilor, aș dori să vă îndemn să realizați cât mai multe activități de tineret, să vă implicați cât mai mult în voluntariat, pentru că dacă reușiți să acaparați noi cunoștințe, să vă gândiți noi aptitudini, acelea o să vă ajute cu siguranță pe tot parcursul vieții puteți să aflați ce înseamnă lider și cu adevărat. Leadership cu adevărat puteți să-l vedeți în activități de voluntariat, pentru că acolo nimeni nu este plătit”, a declarat secretarul de stat  Izabella Kacsó-Doboly.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru runda I este 17 iulie 2023, ora 16:59, pe www.capitalatineretului.ro.

Proiectul ”Capitala Tineretului din România” susține generarea unor zone urbane în care oportunitățile oferite să răspundă nevoilor legate de starea de bine, perspectivele de viitor și implicarea activă a tinerilor.

Programul are la bază principii similare cu cele ale titlului de „Capitala Europeană a Tineretului”, titlu gestionat de Forumul European al Tineretului, al cărui membru este și Consiliul Tineretului din România.

”Eu nu am văzut niciun oraș candidat fără sau cu câștigarea titlului care să nu fi învățat enorm de mult din procesul de candidatură, care să nu fi dus mai departe unele lucruri din experiențele pe care le-au învățat și, din nou, n-am văzut niciun oraș unde această coalizare a sectorului public și a sectorului de tineret să nu fi dus la rezultate”, a declarat directorul strategic al programului Capitala Tineretului din România, Andras Farkas.

De asemenea, a fost predat steagul proiectului de către Constanța, orașul capitală a tineretului în anul 2022, de către Ionuț Barbu, președintele FONT Constanța.

Steagul a fost primit de Alexia Ardereanu, o tânără de 17 ani, voluntară și un membru de nădejde în echipa Târgu Jiu - Capitala Tineretului din România. Ea a fost desemnată și membru în juriul competiției din 2025.

Acesta a fost evenimentul principal al activităților dedicate Zilei Tineretului, din punctul de vedere al vizibilității programului la nivel național.

În plus, pe parcursul zilei au fost organizate workshopuri, expoziții, reprezentații de teatru, concursuri, un concert susținut de artiști locali, un spectacol de improvizație și o petrecere în parteneriat cu antreprenori locali.

Vizualizări: 529

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste