(închide)

Elevii Liceului Tehnologic Baia de Fier, implicați în proiectul educațional „Nouă ne pasă! Natura e a noastră!”

 

Elevii Liceului Tehnologic Baia de Fier dovedesc din plin că iubesc natura, fiind foarte implicați în activitățile din Proiectul educațional „Nouă ne pasă! Natura e a noastră!”. Acesta proiect are scopul de a trezi conștiința participanților cu privire la viitorul sumbru care ne așteaptă, dacă nu limităm factorii ce duc la dezechilibre naturale. Instituțiile coordonatoare ale proiectului sunt Liceul Tehnologic Baia de Fier și Primăria Baia de Fier (care este și partener de nădejde la fiecare activitate a liceului) 

Proiectul „Nouă ne pasă! Natura e a noastră!” urmărește implicarea elevilor, profesorilor și a comunității locale în acțiuni ecologice, dezvoltarea conștiinței și a conduitei ecologice la elevi, bazate pe respectul față de natură și protecția mediului, transformarea comportamentelor cotidiene ale elevilor în stiluri de viață ecologice, economice, sănătoase și durabile prin întreținerea unui ambient curat, responsabilizarea pentru prevenirea poluării și gestionarea resurselor fără a periclita echilibrul mediului și sănătatea comunității.

„Educația pentru mediu are scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin cunoștintele, dar, mai ales, prin motivațiile pe care le oferă pentru a acorda mediului atenția și îngrijirea necesare. Realizarea activităților de către elevi alături de cadrele didactice, părinți și de alți membri ai comunității este o modalitate eficientă de a face în mod conștient educație ecologică prin care se pot rezolva o parte dintre problemele mediului. Din acest motiv, am considerat necesară derularea acestui proiect în vederea dezvoltării în rândul elevilor a spiritului antreprenorial”, a spus profesorul Oana Păunescu de la Liceul Tehnologic Baia de Fier.

Una dintre activitățile organizate în cadrul proiectului a fost una de ecologizare și a avut loc înainte de vacanța de Paște. Elevii, alături de cadre didactice, au strâns deșeurile aruncate în locuri publice. Curățenia de primăvară a fost un prilej numai bun pentru ca elevii să arate cât sunt de harnici! 

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Paște, elevii au împodobit și curtea Liceului Tehnologic Baia de Fier. 

Coordonatorii proiectului sunt: Prof. Păunescu Oana-Mariana, Prof. Turbăceanu Dana-Simona, Prof. Panduru Anca-Giorgiana. „Le mulțumim tuturor celor implicați, de la mic la mare! A fost o zi tare spornică, foarte frumoasă! Mulțumim conducerii Primăriei Baia de Fier, dar și conducerii Liceului Baia de Fier”, a mai spus profesorul Oana Păunescu. 

Galerie foto



Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste