Interpreta Simina Popescu poartă cu mândrie costumul popular! „Prin muzica mea, vreau să ajung la sufletul oamenilor”

 

Muzica pentru Simina Maria Popescu este totul! Copila de 15 ani, originară din comuna Turcinești, spune că tot ce își dorește este să ajungă o cunoscută solistă de muzică populară, care prin melodiile cîntate cu har, să „atingă” sufletele celor care o vor asculta! 

Frumoasă și talentată, Simina Popescu din Turcinești este un copil ambițios care își dorește să învețe cât mai bine, să aprofundeze cunoștințele despre folclor și tradiții și să devină un important artist! În vara acestui an și-a serbat împlinirea celor 15 ani și spune că a aflat că are talent muzica în urmă cu mai bine de 12 ani. În prezent, Simina este elevă a Liceului de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, la profilul muzică vocală tradițională românească. „Muzica este viața mea, este cel mai presus lucru pentru mine. Am ales acest profil și pentru că tradițiile înseamnă mult pentru mine. De asemenea, pentru mine plaiurile natale înseamnă totul, acolo am copilărit, am învățat să cant, nu voi uita niciodată copilăria frumoasă de la Turcinești. După ce voi termina liceul, o să urmez Conservatorul și mi-aș dori să studiez despre etnografie și folclor. Aș vrea să urmez cariera de solist de muzică populară și profesoară de canto-muzică populară. Am descoperit că am talent la muzică la vârsta de 3 ani, dar am urmat cursuri de la vârsta de 9 ani sub îndrumarea doamnei profesor Sofia Pleșu Munteanu și pe această cale vreau să-i mulțumesc din suflet pentru tot ce a făcut pentru mine și pentru tot ce m-a învățat”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Simina Popescu din Turcinești. Muzica populară este marea sa pasiune și cum aceasta merge mână în mână cu tradițiile, costumul tradițional înseamnă mult pentru fat de 15 ani. „Pentru mine costumul popular înseamnă foarte mult, îl port cu mândrie și îl prețuiesc din tot sufletul. Pe viitor, îmi doresc mult ca prin muzica mea, prin melodiile mele să ajung la sufletul oamenilor!”.

Câștigătoare a multor concursuri

De-a lungul ultimilor ani, Simina a participat la numeroase concursuri și festivaluri folclorice și niciodată nu a plecat acasă fără premii! Cuvintele îi aparțin copilei talentate, care a mai declarat că toate premiile și diplomele obținute sunt importante pentru ea. „Am obținut Marele premiu la festivalul Arta online, Premiul I la Festivalul copiilor Timișoara, Trofeul la interpretare vocală și trofeul la costum popular autentic în cadrul Festivalului național de etnografie și folclor Curtișoara 2019, tot în cadrul aceluiași concurs mi-a fost oferită o piesă compusă special pentru mine precum și filmarea videoclipului. Am obținut premiul I la Festivalul național de folclor al copiilor Maria Lătărețu Vâlcea 2018 și multe altele”, a declarat fata.

Două piese minunate

Pe Simina Popescu o puteți asculta și pe Youtube, căci are deja două piese minunate, special create pentru ea de oameni talentați. „Am două piese proprii ambele cu videoclipuri. Prima se numește Pe Cărtior plecai la vale și este despre dragostea față de locul unde am copilărit și despre faptul că nu voi uita niciodată acel loc minunat, locul meu de suflet. A doua piesă se numește Două păsări când se adună și în ea este vorba despre dragoste. Aceste piese au fost create de Maestrul Marius Florea, domnul Liviu Ploae si doamna Aura Stoenescu. Vreau să-i mulțumesc din suflet Maestrului Marius Florea pentru absolut tot ,pentru că mi-a creat cele mai frumoase melodii, vreau să spun că la momentul actual este cel mai bun compozitor orchestrator și violonist. Mulțumesc frumos și domnului LIviu Ploae. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc din suflet doamnei Aura Stoenescu pentru cele mai frumoase versuri ale pieselor mele”, a mai spus talentata solistă.

Galerie foto




Vizualizări: 1,182

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste