(închide)

Stâna Ștefanu, atracția de pe cea mai înaltă șoșea din România, s-a redeschis!

 

Stâna Ștefanu de pe Transalpina a devenit în ultimii ani cel mai cunoscut loc din zona montană a județului Gorj! Puțini sunt turiștii care nu opresc la Stâna Ștefanu pentru a gusta din tocanul și brânza băciței Mărioara Băbu, din Novaci. Marioara și soțul său sunt ciobani din generație în generație și mereu s-au mândrit cu acest lucru! Deoarece stâna lor de pe muntele Ștefanu s-a transformat în loc preferat de mii de turiști, s-au gândit la noi modalități de a-i atrage pe aceștia. Cei doi soți și copii lor au amenajat la Stâna Ștefanu un mic muzeu, care are obiecte vechie și de un secol, turiștii pot petrece noaptea la Stână fără să îi coste nimic! Când vine vorba despre bucatele pe care le puteți încerca amintim: bulz ciobănesc cu cârnați la grătar, mămăligă cu brânză și smântână, tocan din carne de oaie și vită, suc de muguri de brad și soc!

Stâna Ștefanu de pe Transalpina este situată la kilometri buni de orice așezare umană, în mijlocul naturii, pe cea mai înaltă șosea din România: frumoasa Transalpina! Transalpina s-a redeschis mai târziu anul acesta (pe 4 iunie, mai exact n.red.), așa că și băcița Marioara s-a pregătit așa cum trebuie ca să își primească oaspeții. Deja primii turiști au petrecut clipe minunate la cea mai cunoscută stână din țara noastră, Stâna Ștefanu-denumirea venind de la muntele pe care este așezată. Ca să fie demnă de oamenii care îi calcă pragul, băcița Marioara Băbu le pregătește turiștilor noi surprize an de an. „Anul ăsta îi așteptăm cu surprize multe. O să le pregătesc celor care vin la Stâna Ștefanu celebrul tocan de oaie sau de vită, brânza de la Stâna Ștefanu, bulz ciobănesc cu cârnați, tocan din carne de oaie și carne de vită, telemeaua de oaie va fi nelipsită! Am făcut și o prelată personalizată pe acoperiș ca să se vadă stâna din depărtare! Așteptăm cu drag turiștii pe Transalpina, este cea mai frumoasă șosea din România!”, a spus băcița Mărioara Babu de la Stâna Ștefanu. 

Anul trecut, băcița Mărioara a înregistrat la OSIM stâna și preparatele pentru care a devenit celeră în toată țara! 

Zeci de mii de persoane din țară și străinătate au venit anul trecut pe la Stâna Ștefanu, mulți se vor întoarce anul acesta, căci sunt cuceriți de ospitalitatea băciței, care este și o bucătăreasă desăvârșită. 

Galerie foto

















Vizualizări: 3,805

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste