(închide)

„Visez gratuit!”, o expoziție originală, inedită, care îmbină realul cu virtualul, dar și cu raționalul

 

„POT SĂ MIȘC VEACURILE”

Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, împreună cu Uniunea Artiștilor Plastici din România- Filiala Dr. Tr. Severin şi Gallery13.ro  au vernisat ieri, 16 decembrie 2021, expoziția de pictură „Visez gratuit!”  a artistului plastic Florin Preda-Dochinoiu, o expozitie originală, inedită, care îmbină realul cu virtualul, dar și cu raționalul.

Florin Preda-Dochinoiu a reușit să aducă la Muzeul Naționan „Constantin Brâncuși”  nu doar o  expoziție, ci o întreagă sărbătoare. Ineditul, premiera și controversa au fost cot la cot și au făcut turul  senzaționalului. În general lucrările originale nasc controverse, nasc  invidii, dar de cele mai multe ori tăceri. Florin Preda-Dochinoiu nu știe să tacă, el ne-a demonstrat, încă o dată, că poveștile  și simbolurile, de acasă,  pot să fie reinterpretate și înălțate .

„Florin se află la al doilea vernisaj la Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși”. Titlul expoziție sale este VISEZ GRATUIT!, fapt pentru care vă invit să visați gratuit alături de el!”, a  menționat Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj, prezent la acest eveniment. «Expoziția vernisată astăzi (n.r. ieri) cuprinde peste 50 de lucrări de pictură , grupate sub un singur nume ,,VISEZ GRATUIT!” De ce ,,visez gratuit!” ? Pentru că visul este primul semn de libertate al gândului. În vis pot să fiu oricine, dar și cu oricine. Pot să reîntâlnesc persoane dragi, care nu mai sunt printre noi, dar și să mișc veacurile. Pot să vă fur simbolurile și să le plantez cu onor. Pot să înfig rădăcinile arborilor în nimic, dar și  să trag de raze  pe FATA ( copilul) SOARELUI. În expoziția mea, puteți regăsi și visul dumneavoastră . Nu aveți restricții, pentru că eu  pictez ,,pașapoartele verzi”» , a precizat pictorul Florin Preda-Dochinoiu.

La vernisaj au participat artiști plastici, jurnaliști, politicieni, iubitori de frumos, dar și  mici artiști, care  au făcut tot posibilul  să fie alături de  fondatorul Salonului de pictură  ARTE MICI .

  Lucrările rămân, la Tg-Jiu, până la finele lunii ianuarie 2022.

  Este un eveniment unicat, ce nu trebuie ratat !

                                                                           

Galerie foto









Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste