(închide)

100 de elevi din 7 județe,premiați la centenarul Universității de Vest din Timișoara

 

În contextul apropierii Centenarului existenţei sale, Universitatea Politehnica Timişoara a demarat, încă din primăvara acestui an, proiectul Politehnica' 100% performanţă (100 de politehnişti de succes pentru 100 de liceeni merituoşi), cu scopul de a identifica şi sprijini 100 de tineri cu capacităţi deosebite din liceele din regiune şi nu numai. În data de 11 noiembrie 2019, cei 100 de elevi vor fi premiaţi cu câte 1000 de euro fiecare, în cadrul Galei aniversare "Politehnica 100% performanţă", ce marchează intrarea Universităţii Politehnica Timişoara în anul 100 al existenţei sale. 

Proiectul urmăreşte susţinerea performanţei încă de la nivel de liceu, prin crearea unui sistem de identificare, stimulare şi motivare a elevilor capabili de performanţă, nu doar ca rezultate la învăţătură, ci şi ca urmare a aptitudinilor intelectuale, creative, artistice ori sportive deosebite.

Cei 100 de elevi, din clasele a X-a şi a XI-a, din şapte judeţe (Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Bihor), au fost deja selectaţi, pe baza performanţelor şcolare, dar şi a premiilor obţinute la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale, atât pe discipline de învăţământ, cât şi sportive sau artistice, precum şi în baza unor activităţi de voluntariat.

Una dintre componentele proiectului o constituie organizarea, cu sprijinul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UPT, a unor şcoli de vară, în perioada 5 - 7 septembrie 2019, în cadrul cărora celor 100 de elevi selectaţi li se vor prezenta facilităţile sociale oferite de Universitatea Politehnica Timişoara, prestigiul de care se bucură UPT pe plan naţional şi internaţional, oferta educaţională a universităţii, viaţa studenţească la Politehnica, oportunităţile pe care le au, atât ca studenţi, cât şi ca absolvenţi ai UPT, facilităţile sportive pe care le au la dispoziţie. De asemenea, vor efectua vizite în Timişoara şi la sediul unor companii, vor participa la workshop-uri de autocunoaştere şi planificare educaţională şi a carierei.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 5 septembrie 2019, în Auditorium-ul Centrului de Conferinţe al UPT, începând cu ora 10:00. În continuare, programul şcolilor de vară include turul facultăţilor, petrecere de bun-venit organizată de ligile studenţeşti, vizite în companii, diverse workshop-uri, un tur ghidat în campusul studenţesc şi în oraş, activităţi sportive etc.

În data de 11 noiembrie 2019, cei 100 de elevi vor fi premiaţi cu câte 1000 de euro fiecare, în cadrul Galei aniversare "Politehnica 100% performanţă", ce marchează intrarea Universităţii Politehnica Timişoara în anul 100 al existenţei sale. Totodată, vor intra în contract cu "mentorii" selectaţi din rândul absolvenţilor de succes, iar cariera lor va fi urmărită şi în viitor.

Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste