Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși 2019 are loc la Craiova! Participă peste 3.000 de persoane

 

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) 2019 debutează astăzi la Craiova. La evenimentul care se desfășoară în perioada 5-8 septembrie participă 3.000 de tineri din întreaga lume, iar tema de anul acesta este „Cu toţii suntem un Potir. Credinţă, nădejde şi dragoste”.
Deschiderea oficială a ITO 2019 are loc astăzi, în Piaţa `Mihai Viteazul~ din centrul oraşului Craiova, de la ora 18:00. După prezentarea delegaţiilor şi intonarea imnului ITO, sunt transmise mesajele de întâmpinare. Va urma un program artistic, pe scenă urcând Felicia Filip, Generaţia Folk, Grupul vocal-instrumental al Arhiepiscopiei Râmnicului şi, în calitate de invitat special, maestrul Tudor Gheorghe.

Cea de a doua zi a întâlnirii, vineri, 6 septembrie, va debuta cu activităţile pe grupuri. Conferinţa „Unitatea în Duh şi Adevăr. Credinţă, Nădejde, Dragoste”, programată în cea de a doua zi a ITO 2019, la Sala Polivalentă din Craiova (de la ora 16:00), va fi susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.

După conferinţă, tinerii vor pleca în procesiune de la Sala Polivalentă – Biserica „Sfântul Arhidiacon Ştefan”, Ciupercă, Catedrala Mitropolitană, Biserica „Sfântul Gheorghe”-Vechi, Universitatea din Craiova, Piața „Mihai Viteazul”. Ziua se va încheia cu un concert de muzică populară, susţinut de Ansamblul „Maria Tănase”, în Piaţa „Mihai Viteazul”.

Cea de a treia zi ITO, sâmbătă, 7 septembrie, va fi marcată de vizitarea oraşului. Tinerii vor fi primiţi în prima parte a zilei în bisericile cetăţii, unde vor face împreună rugăciunile de dimineaţă. De la ora 12:00 este programată lansarea de carte: „Preotul ortodox în veacul XXI. Schiţe pentru un portret” (Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”) Workshop: „Relaţiile dintre Grecia şi România” (coord. Apostolos Patelakis).

Ziua se va încheia cu un program artistic de muzică uşoară, susţinut de asemenea în piaţa centrală a oraşului de îndrăgita artistă Paula Seling. 
Duminică, 8 septembrie, delegaţiile de tineri vor merge la Mănăstirea Maglavit, unde vor avea loc slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie, săvârşită în sobor de arhierei, preoţi şi diaconi. La final, flacăra ITO va fi predată tinerilor din Arhiepiscopia Timişoarei, gazda celei de-a VII-a ediţii din anul 2020.
   

Vizualizări: 493

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste