(închide)

Profesorul Nodea după Olimpiada Europeană din Slovenia: „Viitorul României Informatice arată bine!”

 

În perioada 23-29 august 2019, în localitatea Maribor din Slovenia se desfășoară ediția 2019 a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (European Junior Olympiad in Informatics – eJOI). O veste bună este aceea că din echipa României, prezentă la acest eveniment de excepție au făcut parte patru elevi din București și Orăștie, foarte buni și bine pregătiți!

Performanta juniorilor romani la Olimpiada Europeana de Informatica 2019, Maribor, Slovenia este impresionanta! Profesorul târgujian Eugen Nodea, unul dintre cei care i-au pregătit pe olimpici, a declarat că această performanță este unică deoarece s-au obtinut: trei medalii de AUR prin elevii: Alexandru Luchianov, Luca Perju-Verzotti, Alexandru Todoran si o medale de ARGINT prin Mihnea Andreescu, o performanta greu de depasit. De asemenea, medalia de AUR ABSOLUT, adica maximul de puncte (600p) din concurs a fost obținută de Alexandru Luchianov. Echipa României a fost prima echipa a competitiei EJOI 2019.

Luca Perju Verzotti, Mihnea Andreescu si Alexandru Luchianov sunt elevi la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. 

Alexandru Raul Todoran este absolvent al clasei a VII-a de la Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” din Orăștie. ”Ne exprimăm admirația și recunoștința pentru acest rezultat excepțional al lui Alexandru, față de profesorii și părinții care i-au transformat pasiunea în performanță!”, a declarat Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara. 

„Felicitari teamului ROU! Mult succes la competitiile viitoare! Viitorul Romaniei Informatice arata bine!”, a mai spus profesorul Nodea de la CNTV Târgu Jiu, unul dintre dascălii care a pregătit lotul României pentru această competiție. La competitie au participat 84 de concurenti din 24 de tari-https://www.ejoi2019.si/participants/?fbclid=IwAR36P4gx1Z1PzrJFy47GBw5VjOoIJZbLa2vCzAdxSbgeNIRlKe-sSKrcFg0

Galerie foto



Vizualizări: 2,693

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste