(închide)

Elevi din Gorj, Dolj și Mehedinți la Electronics Summer University Timișoara

 

Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale de la Universitatea Politehnica Timişoara împreună cu Liga Studenţilor din Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii (LSFETc), organizează, în perioada 19 august - 1 septembrie 2019, cea de-a patra ediţie a Electronics Summer University, o şcoală de vară adresată elevilor de clasa a XI-a, la care vor participa circa 75 de elevi din licee din România, din judeţele: Alba, Arad, Bistriţa, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Timiş şi Vâlcea.

Electronics Summer University este un proiect finanţat prin Schema de Granturi Competitive pentru universităţi, din cadrul proiectului ROSE, se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani şi are ca scop promovarea învăţământului superior în rândul elevilor de clasa a XI-a, din liceele din România. Obiectivele de dezvoltare ale Proiectul privind Învăţământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE) sunt îmbunătăţirea tranziţiei de la liceu la învăţământul terţiar şi creşterea gradului de retenţie în primul an de studii universitare, în instituţiile finanţate în cadrul proiectului. Facultatea ETcTI a câştigat în anul 2017 acest grant, pentru a desfăşura activităţi pe 3 ani. Anul acesta este ultimul an în care şcoala de vară mai beneficiază de finanţare prin acest proiect.

În primul an de desfăşurare au participat 30 de elevi. La a adoua ediţie (prima finanţată în cadrul ROSE) au participat 59 de elevi, iar anul trecut 70. Anul acesta, la fel ca şi în ediţiile anterioare, cei 75 de liceeni vor avea oportunitatea de a experimenta timp de 2 săptămâni viaţa unui student de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale din Timişoara. De-a lungul perioadei de desfăşurare a proiectului, elevii dobândesc noi cunoştinţe, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, aceştia aprofundează cunoştinţele dobândite în liceu şi le consolidează, dându-le o direcţie mai clară.

Liceenii participanţi la Electronics Summer University vor fi cazaţi în căminele UPT, având asigurate, prin proiect, cazarea, masa şi transportul. Pe parcursul celor două săptămâni, liceenii vor participa la cursuri non-formale, cu o importantă componentă aplicativă, vor efectua vizite la Experimentarium TM, la firme din Timişoara, la Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră al UPT, vor desfăşura activităţi sportive, vor lua parte la traininguri de dezvoltare personală, la un treasure-hunt (vânătoare de comori) în toată Timişoara, dar şi la diverse seri sociale.

Majoritatea participanţilor provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau cu promovabilitate scăzută la bacalaureat. Dintre participanţii ediţiilor anterioare, peste 50% au devenit studenţi ai Universităţii Politehnica Timişoara, iar voluntarii actualei ediţii sunt participanţi din ediţiile precedente.

Vizualizări: 425

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste