(închide)

Târgu Jiu: Două noi grădinițe în cartierul Debarcader

 

Vești bune pentru locuitorii din partea de Nord a orașului Târgu Jiu, mai exact  cei din cartierul Debarcader - strada Lujerului.

Primarul Marcel Romanescu a declarat că în zonă va fi construită o grădinița cu program prelungit și o creșă. Cele două vor funcționa in cladirea unde au fost atelierele Colegiului Tehnic ”Ion Mincu”,  pentru investitie se vor aloca bani din bugetul local.

Va fi o unitate cu capacitate mare, pentru 6 grupe de copii ce va deține spații conexe, bloc alimentar și va fi independentă față de colegiu. Intrarea se va face direct, prin strada Lujerului.
După definitivarea proiectului, va începe, în luna septembrie, procedura de execuție, în așa fel încât în această toamnă să avem contractul de execuție semnat și să începem lucrările.
"Tot în zona de Nord, în cartierul Debarcader, pe strada Locotenent Colonel Dumitru Petrescu, în apropierea blocurilor ANL, se va construi în perioada următoare o grădiniță cu program normal. Va avea 3 săli, cu toate spațiile conexe necesare, locuri de joacă și un mic teren de sport. Acest al doilea obiectiv va fi construit în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și are menirea de a acoperi necesarul de locuri pentru învățământul preșcolar din zonă.
Aceste noi proiecte vin după ce am făcut demersurile necesare pentru zona de Sud a municipiului Târgu Jiu, acolo unde am investit peste 6 milioane de lei din fonduri europene pentru a reamenaja și a mări capacitatea Grădiniței nr. 8 și Grădiniței ”Mihai Eminescu”. În acest moment ne aflăm în procedura de licitație în ceea ce privește cele două unități și urmează ca în curând să înceapă lucrările", a spus edilul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste