(închide)

Guvernul va recompensa elevii de 10 de la Evaluarea Națională și BAC!

 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat astăziL Guvernul vine cu recompense pentru elevii de 10 de la Evaluarea Națională și BAC! Proiectul urmărește astfel stimularea performanței școlare din învățământul preuniversitar.

În şedinţa de marţi a Guvernului, va fi discutat și proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, potrivit agendei Executivului.

Astfel, fiecare absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la Evaluarea naţională va primi 1.000 de lei, iar cei care au luat media maximă la Bacalaureat – 3.000 de lei.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, 459 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională și 235 de absolvenți de liceu au obținut nota 10 la Bacalaureat.

„Prezentul proiect de act normativ urmărește crearea cadrului normativ al stimulării performanței școlare înalte din învățământul preuniversitar, răspunzând cerințelor actuale determinate de schimbările produse în legislația și practica națională și internațională.”

Trei candidați au reușit să obțină media 10 la Examenul de Balacaureat desfășurat în județul Gorj anul acesta. Este vorba de: Cristina Călescu, de la Colegiul Național „Spiru Haret”, Iulia Pascu, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, ambele din Târgu Jiu, Ioana Maria Rușeț, Colegiul „George Coșbuc”, din Motru.

În județul Gorj, peste 200 de elevi au obținut medii între 9 și 9,99. Un singur elev a reușit să obțină 10 la cele două probe. Este vorba de Alexandru Ștefan Ișfan, fiul inspectorului școlar general adjunct, Ion Ișfan. Acesta a fost elev la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.

Vizualizări: 404

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste