203 gorjeni, în carantină. Mai multe persoane amendate cu 120.000 lei pentru nerespectarea autoizolării

 

La nivelul județului Gorj,203 persoane se află în carantină, în mai multe centre de carantină de pe raza județului;1.608 de persoane se află autoizolate la domiciliu.

Efective din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății efectuează, în permanență, verificări pentru respectarea de către cetățeni a regulilor și măsurilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii infecției cu COVID-19.
În acest sens efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj, în urma neregulilor constatate, au aplicat sancțiuni contravenționale, în cuantum de 32.200 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 1/1999, privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.
De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a întocmit două dosare penale pentru zădărnicirea răspândirii bolilor (art. 352 din Codul Penal).
Totodată, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum de 120.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare.

Vizualizări: 423

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste