(închide)

Un alt gorjean a fost diagnosticat cu coronavirus. Primar: „Este o ruptură între Vamă și autoritățile locale. Ar trebui să ne anunțe despre gorjenii care revin acasă din zone roșii sau galbene”

 

Încă un gorjean a fost depistat cu coronavirus, fiind vorba despre un bărbat, de 58 de ani, din comuna Aninoasa, rudă cu femeia care s-a întors din străinătate-Italia- și nu a anunțat autoritățile. Femeia alături de alți membri ai familiei sale, în total 8 persoane, au fost preluate de DSP Gorj și duse în carantină zilele trecute. Din păcate, femeia care a revenit din Italia, în loc să stea în autoizolare la domiciliu, s-a plimbat timp de 4 zile prin localitate, dar și prin Târgu-Jiu.

Gorjeanul diagnosticat cu coronavirus a fost preluat, joi seara, cu o ambulanță de transport victime multiple și dus la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Se afla împreună cu familia într-un centru de carantină situat în Nordul județului. În Aninoasa este în desfășurare o anchetă epidemiologică. Se pare că bolnavul ar fi fratele femeii. „Am luat legătura cu această familie telefonic și mi-au spus că bărbatul diagnosticat nu avea simptome. Ei sunt toți în carantină. Din spusele dumnealor, au stat împreună în carantină. Nu știu cât este de adevărat. Tot din spusele lor, ceilalți sunt negativi. Nu știu exact despre femeia care s-a întors din Italia. (...) Este o ruptură între Vamă și autoritățile locale. Noi ne străduim cu poliția să identificăm persoanele care revin din Italia sau alte țări. Dacă am fi avut o informare de la Vamă, puteam lua măsuri, chiar dacă izolarea la domiciliu nu era impusă de DSP. Măcar știam și puteam lua măsuri să nu plece de acasă”, a spus primarul Ilie Petroi de la Aninoasa, la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,682

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste