(închide)

300.000 de persoane în registrul de screening de hepatite

 

În 2010, Organizația Mondială a Sănătății a declarat ziua de 28 iulie, Ziua Mondială a Hepatitei, iar săptămâna 22-28 iulie – Săptămâna Hepatitei. Ziua Mondială a Hepatitei reprezintă o initiațivă globală care are ca scop creșterea nivelului de conștientizare, educare și informare a populației cu privire la factorii de risc, modul de transmitere și impactul pe care hepatitele virale îl au asupra stării de sănătate a populației la nivel mondial. Este o zi dedicată promovării inițiativelor îndreptate către prevenție, testare, diagnostic precoce și acces la tratament. Împreună putem elimina hepatitele virale, putem asigura un viitor mai sigur pentru generațiile următoare!
În fiecare an, Alianța Mondială pentru Hepatită (World Hepatitis Alliance) propune o tema de capanie și un slogan al zilei de luptă împotriva hepatitelor, care reflectă statusul curent al preocupărilor în acest domeniu, de natură să încurajeze acțiuni și campanii tematice.

Peste un milion de persoane își pierd viața din cauza hepatitelor virale
Anul acesta, tema campaniei este: În fiecare an, peste un milion de persoane își pierd viața din cauza hepatitelor virale.
Aceasta temă reflectă nevoia unei inițiative determinate și proactive la nivel global pentru controlul și eliminarea hepatitelor virale, nevoia imperioasă de prioritizare a programelor strategice de screening și tratament, precum și necesitatea strategică de adaptare și focalizare a testării, diagnosticului și tratamentului la nivelul unor grupuri și comunități marginalizate,
vulnerabile, greu de identificat și de tratat (persoane vulnerabile socio-economic, instituționalizate, încarcerate, fără documente de identitate, fără domiciliu, neasigurate, victime ale violenței domestice sau traficului de persoane, consumatori de droguri, coinfectați cu alte virusuri, inclusiv HIV etc.).

Sursa:https://www.gds.ro/Sanatate/medicina/2023-07-28/300-000-de-persoane-in-registrul-de-screening-de-hepatite/

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste