(închide)

A încetat din viață un apreciat profesor de chimie al Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu”

 

Profesorul Maria Zorlescu (născută pe 30 August 1949 - decedată pe 29.12.2022), cea care a deslușit tainele chimiei pentru generații întregi de elevi, a încetat din viață, tristul anunț fiind făcut de familia sa. Maria Zorlescu a predat chimia la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” (CNET) și ieșise la pensie cu aproxiamtiv zece ani în urmă. „Cu durere în suflet vă anunțăm că iubita noastră soție, mamă și bunică, Maria Zorlescu, a încetat din viață. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 31 decembrie 2022, la orele 12:00 în satul Zorlești, din comuna Prigoria-Gorj”, este anunțul familiei. 

Absolventă a Facultății de Chimie din Craiova, profesorul Maria Zorlescu și-a dedicat cariera elevilor săi, pe care i-a iubit și le-a arătat mereu înțelegere și multă răbdare. A fost un cadru didactic desăvârșit, care preda cu pasiune, generații întregi de elevi îi sunt recunoscătoare pentru felul în care se comporta la clasă, pentru modul în care știa să transmită cunoștințele de care dispunea. Era un om blând, cald, empatic și iubitor de oameni, și transmitea aceste însușiri și elevilor săi, învățându-i să fie, mai întâi de toate, oameni! Le era  și mentor, nu doar profesor. Alături de colegii săi din cadrul catedrei de chimie a CNET, Maria Zorlescu a desfășurat mereu o activitate complexă şi diversificată, participa la pregătirea elevilor pentru concursurile şcolare, a participat, de exemplu, și la la proiectarea laboratorului de chimie, organiza excursii tematice etc. A fost un om și un cadru didactic foarte apreciat!

„Sfârşitul de an vine cu o veste foarte tristă pentru noi. A decedat unul dintre cei mai respectaţi şi iubiţi profesori ai Colegiului Naţional ʺEcaterina Teodoroiuʺ, doamna profesoară Maria Zorlescu (30 august 1949 - 29 decembrie 2022). Un profesor de chimie desăvârşit, un om bun, cald, empatic, mereu cu zâmbetul pe buze. Drum lin, doamna profesoară! Dumnezeu să vă odihnească in pace ! Sincere condoleanţe familiei”, este anunțtul conducerii CNET Târgu-Jiu.

Dumnezeu să o odihnească în Lumină!

Vizualizări: 4,051

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste