(închide)

A murit după ce a fost dusă la spital. Rudele acuză medicii de nepăsare: „Lasă, că îşi revine!”

 

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal după ce o femeie de 57 de ani a murit la Spitalul Orăşenesc Rovinari. Medicii spun că îşi dau sufletul pentru pacienţi, în timp ce o rudă a femeii spune că aceasta se simţea tot mai rău, iar un doctor a răspuns ”lasă, că îşi revine”, scrie Mediafax.

O gorjeancă în vârstă de 57 de ani, din comuna Teleşti, a murit duminică seara, la Spitalul Orăşenesc Rovinari. Rudele acuză medicii de nepăsare, susţinând că unul dintre doctorii de gardă nu s-ar fi ridicat de pe scaun pentru a-i acorda pacientei primul ajutor, scrie Mediafax. ”I-au făcut manevre de resuscitare timp de 50 de minute şi a decedat. Nu sunt doctori pe parte de Cardiologie, unul era pe Chirurgie, unul pe alltceva, nu e un medic specialist. Noi am spus că îi e rău şi că vomită şi doctorul spunea «lasă, că îşi revine». Stătea acolo liniştit domnul doctor. Puteau să ne spună direct să mergem în altă parte. Am cerut imediat informaţii. Am şi filmat. Vrem să se facă dreptate. Nepăsarea aceasta, stai să te rogi de ei să îţi facă ceva. Când îi vezi că te privesc de deasupra şi spun că ştiu ei ce au de făcut, asta mă deranjează. Decesul a fost anunţat la 21.45, noi am dus-o pe la 19.30-20.00. Până s-au hotărât ce să facă, demersurile, până au făcut hârtiile a trecut o oră şi ceva. Dacă vezi că nu e de competenţa ta, trimite-o mai departe. Nu ne spui că e bine şi apoi că a murit”, a declarat Cosmin Cornoiu, ginerele femeii decedate, pentru Mediafax.

Poliţia a început cercetările în acest caz şi a fost întocmit un dosar penal: "A chemat ambulanța și a decedat la scurt timp la spital. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. A decedat la spital. Nu prezenta urme de violență pe corp", a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Sursa: www.mediafax.ro

Vizualizări: 1,543

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste