(închide)

A plecat dintre noi respectatul profesor Alexie Bîcă de la CNTV Târgu Jiu

 

Profesorul de sport Alexie Bîcă a plecat la ceruri și este plâns de generații întregi de elevi care l-au cunoscut. A predat la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din municipiul Târgu-Jiu. "Ne-a mai părăsit un om extraordinar. Un cadru didactic pe care l-am apreciat enorm, care a format atâtea generații de elevi și căruia îi datorez atât de multe. Am fost să-mi iau rămas bun de la domnul profesor Alexie Bîcă cu sufletul greu, cu senzația pe care o ai când pierzi un părinte. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Înmormântarea a avut loc pe 24 august, iar cortegiul funerar a oprit pentru câteva ore și la scoala pe care fostul director Bîcă Alexie a iubit-o enorm. Foști elevi, oameni care l-au cunoscut si care l-au iubit au venit să își ia rămas bun și să îi aducă un ultim omagiu omului și profesorului Alexie Bîcă. 

Înmormântarea a avut loc La ora 12 la Cimitirul Municipal! "Așa vreau să îmi amintesc mereu de dumneavoastră, domnule Profesor Bîcă Alexie ... La liceu, cu noi, învingător! Mereu trup și suflet pentru școala pe care nu o veți părăsi nicicând, căci fiecare colțișor păstrează blândețea, hotărârea și dragostea dumneavoastră! Cei buni nu pleacă decât puțin, ei trăiesc prin copii, nepoții minunați și elevii care au devenit, la rândul lor, copiii dumneavoastră! Zeci de generații se gândesc acum la dumneavoastră și cu sufletul vă poartă către locul care ne-a luat anul acesta oameni atât de dragi, de iubiți, de neînlocuit! O ultimă îmbrățișare, cu dragoste!", a scris profesoara Cristina Goanță.

 "Aveam 10 ani când, copil fiind, agățat de gardul din jurul unui teren de handbal lângă Sala Sporturilor, un număr 4 cu o aruncare de la șold a rupt bara porții.... Așa l-am văzut prima dată pe Colea... și nu am uitat asta niciodată. Viața a făcut ca 30 de ani mai târziu să fac echipă cu el în conducerea C.N.T.V.... Tinerețea mea și experiența dumnealui au făcut pereche... Știa clădirea școlii ca pe propriul buzunar... Mereu atent, mereu dispus să se sacrifice, mereu cu zâmbetul pe buze... ce OM!!!! .... Și câte ar mai fi de spus... Ce paradox!
Înainte de a pleca în concediu ne-am întâlnit în curtea școlii.... blugi, cămașă veșnic albă, mersul legănat și .... zâmbetul.... Dar cine știe ce era în sufletul dumnealui? Dar cine știa că n-o să fiu acolo când pleacă definitiv din curtea școlii?Ăsta e Colea al meu! Dumnezeu să-l odihnească!", a scris in in med online Dorin Dan Tașcău, directorul CNTV Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 2,974

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste