Aida Minciu, artista din Argeș care a cucerit Ordinul „Arte Mici”: „Mă fascinează corpul uman, mai exact portretele și mâinile!”

 

Aida Minciu a descoperit lumea artei pe când avea 4 ani și de atunci desenul este marea sa pasiune. Persoanele care i-au văzut lucrările, spun că eleva are har de la Dumnezeu și cu siguranță va ajunge un artist cunoscut. Adolescenta este elevă în clasa a IX-a la LPS Câmpulung Muscel din județul Argeș și a câștigat premiul Ordinul „Arte Mici” la Salonul Arte Mici 2021. „Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au apreciat lucrările mele, dându-mi curajul și încrederea de a participa ori de câte ori voi avea ocazia”, a spus Aida Minciu pentru Pagina Olteniei.

Fascinată de corpul uman, Aida Minciu realizează desene complexe folosindu-și imaginația și mâna stângă! Chipul uman și expresiile oamenilor sunt printre favoritele sale. Amuzantă și inteligentă, cu un talent sclipitor, Aida este un elev de nota zece la toate materiile predate la liceu și își dorește să aleagă o carieră care va avea la bază arta. Acum, la 16 ani, oscilează între design și arhitectură, însă este sigură că până la momentul în care va veni vremea susținerii admiterii la facultate, gândurile sale se vor limpezi complet și va știi care îi va fi calea! „Din totdeauna am îndrăgit arta, însă de la vârsta de 4 ani am început să îmi transpun gândurile pe foi, folosindu-mi ambele mâini. Astăzi sunt un mic artist stângaci (folosesc mâna stângă)! Mă las inspirată de propria minte atunci când iau creionul în mână, adesea nu am un scop bine definit, dar am încrederea că va ieși ceva de care voi fi mândră. Desenez orice, dar cel mai mult mă fascinează corpul uman, mai exact portretele și mâinile!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Aida Minciu. De-a lungul anilor, Aida a participat la mai multe competiții, a avut lucrări expuse în cadrul unor anumite vernisaje și a obținut medalii și premii. Anul acesta a câștigat premiul Ordinul Arte Mici din cadrul Salonului „Arte Mici” Motru-Gorj 2021 și a fost foarte încântată. „Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au apreciat lucrările mele, dându-mi curajul și încrederea de a participa ori de câte ori voi avea ocazia”, a spus Aida Minciu.

Adolescenta spune despre sine că este un om creativ, atras de tot ce este frumos. Arta este o scăpare din viața cotidiană, mai adăugă artista din Câmpulung Muscel. „Arta este un alt univers în care pot fi cine vreau! Am urmat cursurile Cenaclului de arte I.D. Negulici, Cercul de pictură Alexandru Doinici în cadrul Casei de Cultură Tudor Mușatescu din Câmpulung. Îmi place și fotografia, tot ce ține de lucrul manual și iubesc natura în toată splendoarea sa!”, a declarat Aida Minciu.

Pentru viitor, adolescenta își dorește să urmeze calea artei, să se redescpere atît ca om, cât și ca artist! Îi dorim mult succes! 

Pe Aida o găsiți pe https://www.facebook.com/aidaaarts și pe https://www.patreon.com/aidaarts

Galerie foto





Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste