(închide)

Mădălina de la Serele de Flori Baia de Fier: „Nu este ușor să ai afacerea ta, presupune foarte multă muncă, atenție, răbdare, amibiție, există și riscuri, dar se merită!”

 

După o vreme petrecută în străinătate, tinerii Mădălina Andreoiu și soțul său au decis să înființeze în comuna Baia de Fier, localitatea în care locuiesc, o afacere care să le asigure traiul. Au investit banii câștigați în sere de flori și afacerea merge bine! Este mult de muncă, așa cum poveștește Mădălina, care la 25 de ani se ocupă, alături de soțul și părinții săi, de afacerea familiei. Chiar și în vreme de pandemie, afacerea familiei Andreoiu a mers bine!

Mădălina este de profesie asistent de farmacie, dar a iubit mereu florile! Alături de soțul său a decis să investească banii pe care îi câștigaseră muncind o vreme în afara țării, într-o afacere care s-a dovedit profitabilă. Tinerii Andreoiu, alături de părinții Mădălinei și fratele fetei, muncesc împreună în cele două sere de flori ale fetei. Totul a început cu mai bine de trei ani în urmă: „Intuițiile mele de antreprenor nu au dat greș! Prima dată am vrut să deschidem în Baia de Fier un magazin de haine, dar apoi am decis că va fi mai bine să investim într-o seră de flori. Am construit o seră, iar astăzi avem două seere mari, cu o suprafață de 700 mp. Investiția totală a fost de aproximativ 25.000 euro, banii familiei. Nu am beneficiat de fonduri europene sau subvenții APIA”, a spus Mădălina pentru Pagina Olteniei. Tânăra antreprenoare spune că este o afacere profitabilă și datorită faptului că este una de familie, neavând angajați. „Este mult de muncă, adevărat. Ne place. Ziua noastră de muncă începe devreme, ne ocupăm de plantat, curățat, stropit, udat, vânzarea florilor, multe alte lucruri care necesită atenția noastră. În perioada de iarnă, trebuie să ne trezim nopțile ca să facem căldură în sere”, a mai adăugat tânăra antreprenoare. 

La Serele de flori din Baia de Fier se cultivă o gamă variată de sortimente de plante ornamentale. De la flori care merg plantate în grădină după ce sunt achiziționate de la florăria Mădălinei sau direct din sere, la flori care sunt ținute în locuințe, pentru a ne înfrumuseța casa și viața! „Avem flori pentru toate sezoanele. Avem flori de ghiveci, precum mușcate, petunii, begonii, mixturi de plante; avem și flori de grădină, precum dalii, panseluțe, primule și multe altele! Vindem atât la bucată, cât și en-gross. Momentan nu vindem online”, a declarat Mădălina din Baia de Fier. 

Ca în orice afacere, tinerii Andreoiu au avut de trecut și peste momente mai grele. Niciodată nu s-au dat bătuți și au muncit pentru ca afacerea lor să fie una profitabilă, de succes. „Atunci când a început pandemia, am crezut că vom rămâne cu plantele nevândute, dar, spre surprinderea noastră, a mers foarte bine. Ca și investiție de viitor ne dorim să utilăm serele cu mese de ultimă generație care ne-ar ajuta foarte mult. Costurile sunt foarte mari și pe moment ne limităm la ce am investit deja. Sperăm ca pe viitor să avem posibilitatea să accesăm fonduri europene pe sectorul în care activăm. Nu este ușor să ai afacerea ta, presupune foarte multă muncă, atenție, răbdare, amibiție, există și riscuri, dar se merită!”, a declarat Mădălina de la Serele de flori Baia de Fier Gorj

Galerie foto






Vizualizări: 6,000

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste