(închide)

Andrei din Văgiulești și frații săi, în grija asistenților maternali

 

Copiii familiei din Văgiulești, care erau internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, au fost externați și au ajuns în casele asistenților maternali care îi vor îngriji. Tot vineri, a fost externat și micuțul transferat la Timișoara, acesta aflându-se, în prezent, într-un centru rezidențial specializat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.
Potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de către reprezentanții DGASPC Gorj, au fost demarate demersurile necesare pentru diagnosticarea și rezolvarea medicală a problemelor pe care copilul le are la picioare.
De asemenea, toți copiii vor fi transferați la noile instituții de învățământ din apropierea actualelor domicilii, urmând ca ei să poată relua cursurile școlare abandonate.
„Toți cei 7 minori s-au integrat, simțindu-se bine alături de persoanele la care au dispuse măsurile de protecție, asigurându-li-se în continuare consiliere psihologică și suport emoțional„, se arată în comunicatul DGASPC Gorj.
În ceea ce privește clarificarea situației juridice a minorilor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a solicitat instanței de judecată înlocuirea măsurilor de plasament în regim de urgență cu plasament la aceiași asistenți maternali profesioniști sau, după caz, serviciu social rezidențial.
Cazul familiei din Văgiulești a fost făcut public de Cristina Lia, președintele Asociației „Glasul sufletului” din Rovinari.

Vizualizări: 492

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste