(închide)

Andrei și frații săi din Văgiulești au fost preluați de DGASPC Gorj! Trăiau în condiții de neimaginat

 

REprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj au reusit, dupa mai multe incercari fara succes, sa obtina luarea din familie si din casa improprie a minorilor. Astfel, Andrei, micutul care isi doreste sa aiba alte picioare, va fi dat in plasament. Masurile de urgenta au fost instituite dupa ce tatal copiilor minori (7 frati n.red.) si cinci dintre ei s au imbolnavit si au fost internati de urgenta. DGASPC Gorj nu este la prima incercare de a lua din familie acesti copii, care traiau in conditii foarte-foarte grele, insa de fiecare data instanta le a respins solicitarile. 

Potrivit DGASPC Gorj, pe 17 ianuarie, juristii sai au solicitat instanței ca, pe cale deordonanță președințială, să dispună instituirea plasamentului în regim de urgență pentru cei 7 minori. La aceeași dată, instanța s-a pronunțat în sensul respingerii solicitării instituției noastre.

Luni, 20 ianuarie, reprezentantii DGASPC Gorj s-au adresat cu o nouă solicitare, de această dată pedreptul comun, pentru ca celor 7 minori să le fie instituită măsura de protecțiespecială – plasament.

Sâmbătă, 25.01.2020, Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, a anuntat DGASPC Gorj ca Andrei este grav bolnav. Copilul nu era însoțit de părinți sau de un alt reprezentant legal,  tatăl acestuia fiind internat la o altă secție din cadrul SJU Târgu-Jiu. ''Deoarece situația medicală a minorului impunea transferul de urgență într-o clinică universitară, instituția noastră a intervenit imediat, astfel că minorului i-a fost instituitămăsura de protecție specială - plasament în regim de urgență, în aceeași dată acestafiind transferat la o clinică universitară, unde este însoțit  de personal despecialitate din cadrul instituției noastre. De la internare în clinica universitară și până în prezent, problema medicală care a impus transferul acestuia a evoluat permanent favorabil, astfel că în acest moment starea de sănătate a minorului este bună, conform datelor furnizate de către reprezentanții clinicii universitare medicului din cadrul serviciului social unde minorul are instituită măsura de protecție, urmând ca în perioada următoareaacesta să fie reevaluat din punct de vedere medical în vederea rezolvării și a altor probleme medicale, mai vechi, pe care acesta le are", a spus Laurentiu Diaconescu, seful DGASPC Gorj.

În data de 27 ianuarie, Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean deUrgență Târgu-Jiu, a apelat din nou la DGASPC Gorj, deoarece si sora lui Andrei era grav bolnava.  s-a adresat instituției noastre sesizându-ne faptul că pe secție seaflă internată o minoră, în vârstă de 15 ani, care nu este însoțită de părinți sau de un alt reprezentant legal, cunoscându-se faptul că tatăl acesteia este internat pe o altăsecție din cadrul SJU Târgu-Jiu, fiind astfel în imposibilitatea de a-și exercitaautoritatea părintească. DGASPC Gorj a intervenit imediat, minorei fiindu-iinstituită măsura de protecție specială - plasament în regim de urgență.

La aceeași dată, Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, s-a adresat, din nou, instituției noastre sesizându-ne faptul că pe secție au mai fost internați 3 minori, cu vârste de: 3 ani, 5 ani și 8 ani, frați ai minorilormenționați anterior; nici aceștia nu erau însoțiți de părinți sau de un alt reprezentantlegal, cunoscându-se faptul că tatăl acestora este, în continuare, internat pe o altăsecție din cadrul SJU Târgu-Jiu, fiind astfel în imposibilitatea de a-și exercitaautoritatea părintească. DGASPC Gorj a intervenit imediat, minorilor fiindu-leinstituite măsuri de protecție specială - plasament în regim de urgență.

Marți, 28.01.2020, o echipă pluridisciplinară din cadrul DGASPC Gorj s-adeplasat la domiciliul copiilor, unde se aflau doi minori în vârstă de 12 și 14 ani,fără supravegherea părinților. În urma discuțiilor purtate de specialiștii DGASPCGorj cu minorii, aceștia din urmă și-au exprimat acceptul pentru instituirea unei măsuri de protecție specială - plasament în regim de urgență. Astfel, cei 7 minori, la momentul actual, au măsuri de protecție specială –plasament în regim de urgență, urmând ca în termenul legal, conform legislației învigoare, să ne adresăm instanței de judecată pentru înlocuirea măsurilor mai susmenționate cu plasament la un centru rezidențial specializat pentru unul dintreminori, respectiv cu plasament la asistenți maternali profesioniști pentru ceilalți 6minori. În continuare vom informa mass-media și opinia publică cu privire la situațiaminorilor, cu respectarea dreptului la imagine și intimitate, urmărind interesulsuperior al copiilor.

Galerie foto


Vizualizări: 1,935

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste