(închide)

Micuțul Andrei din Văgiulești vrea alte picioare: „Să le taie de aici și să îmi pună altele, să mă pot duce la grădiniță“

 

Viața unora dintre noi este departe de a fi dreaptă sau frumoasă. Șapte copilași din comuna Văgiulești, satul Ungureni-din Gorj-nu au avut niciodată o casă/cămin adevărat, o baie unde să se poată spăla, mâncare suficientă, căldură cu adevărat... și pe lângă toate aceste lipsuri materiale, unul dintre copilași este bolnav, născându-se cu o malformație la picioare. Nimeni-nici părinții, nici statul-nu a făcut niciodată nimic pentru el, din păcate. Acum, ajuns la vârsta de 7 ani, Andrei spune, cu lacrimi în ochi, că vrea alte picioare căci doar cu alte picioare ar putea merge și el la grădiniță! Cazul extrem de grav a fost făcut public de Cristina Lia, președintele Asociației „Glasul sufletului” din Rovinari.

Familia Bucur din Văgiulești numără 8 membri: 7 copii și tatăl bolnav. Cel mai mare copil are 16 ani, iar cel mai mic 4 ani. Andrei, copilul cu malformații locomotorii are 7 ani. Când au ajuns la Văgiulești, în casa (nu prea poate fi numită casă n.red.) celor șapte copilași, Cristina Lia și voluntarii Asociației Glasul Sufletului au rămas înmărmuriți. Sărăcie lucie și boală, șase copii crescuți de un tată bolnav (din cauza unor afecțiuni medicale grave, piciorul bărbatului va fi amputat, făcând și mai grea misiunea pe care o are, aceea de a avea grijă de copii săi părăsiți de mamă n.red.), multe lipsuri și multe priviri triste. 

„ANDREI ÎȘI DOREȘTE ALTE PICIOARE (să le taie de aici să îmi pună altele să mă pot duce la grădiniță fără să se mai uite urît la picioarele mele-ne-a spus copilșaul). Asta mi-a spus un pui de om, ANDREI când ne-a văzut în casa lui și ne-a mai zis să îl luăm cu noi să facă și el baie ... Oare cum ați reacționa voi ? Pe noi ne-a terminat, chiar dacă am văzut atîtea cazuri grave tot nu ne-am revenim... Este un caz extrem de grav pt că toți judecă și pedepsesc copiii pentru că părinții au greșit...”, a postat Cristina Lia pe pagina sa de socializare.

Puteți ajuta acești copilași donând în contul Asociației Glasul Sufletului:

RO49INGB0000999909376631; Monedă: RON; COD SWIFT: INGBROBU

Cu mențiunea Andrei, Văgiulești

Galerie foto


Vizualizări: 11,603

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste