Aparatură medicală nouă și medici specialiști noi la Spitalul Rovinari

 

În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Primăria Rovinari a dotat spitalul cu mai multe echipamente medicale de ultimă generație în valoare de aproximativ 200.000 de euro. Totodată, în aproximativ două săptămâni, la spitalul din Rovinari urmează să fie aduse un Computer Tomograf și un RMN în valoare de aproximativ 4,9 milioane lei, dar și aparatură pentru medicina de urgență în valoare de 1,2 milioane lei. Proiectul de finanțare pentru dotarea spitalului Sfântul Ștefan este implementat în proporție de aproximativ 80%, iar valoarea totală este 9.411.456,36 lei.

Secția medicină internă a fost dotată cu un ecograf multidisciplinar cu 3 sonde cu ajutorul căruia se pot face ecografii abdominale ,cardiace și vasculare, un electrocardiograf cu 6 canale, un monitor funcții vitale și un defibrilator mixt(manual și automat). Medicul primar medicină internă, Ionuț Cocheci spune că aparatul ecograf se numără printre cele mai performante și asta pentru că pacienții pot beneficia de ecografii multidisciplinare fără a fi nevoiți să meargă de la o secția la alta.
    La secția Radiologie a fost achizitionaț un aparat de digitalizarea a radiografiilor, astfel că pacienții vor primi rezulatatele în format digital. Totodată, radiografiile vor putea fi stocate și accesate prin intermediul rețelei interne de medicii de la celelalte secții. Potrivit medicului specialist radiolog, Loredana Valentina Constantin, sistemul este cu atât mai util cu cât, rezultatele pot fi trimise prin intermediul internetului la orice clinică din țară.
La secția Gastroenterologie din cadrul Ambulatoriului spitalului pot fi efectuate colonoscopii, endoscopii și ecografii abdominale performante. Medicul Laura Șerbănescu recomandă tuturor persoanelor cu modificări ale analizelor de ficat, dar și celor de peste 50 de ani să apeleze la o colonoscopie de screening. Cei care vor să apeleze la o astfele de procedură în cadrul Ambulatoriului au nevoie de o simplă trimitere de la medicul de familie sau cel specialist.


7 medici noi

Potrivit primarului Robert Filip, la Spitalul Rovinari au venit șapte medici noi: Dr. Cîrstina Ovidiu- medic specialist chirurgie generală, dr. Șerbănescu Laura medic gastroenterolog, dr. Silian Ștefan - medic specialist urolog, dr. Pistolea Andreea medic specialist pediatru, dr. Constantin Valentina Loredana -medic specialist radiolog și dr. Răuț Cosmin - medic cardiolog.

Galerie foto


Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste