(închide)

Medici și asistenți din Gorj au semnat documentul de susținere a lui Raed Arafat

 

Peste 100 de profesionişti, care reprezintă principalele servicii medicale de urgenţă din Romania (Unităţi pentru Primirea Urgenţelor, SMURD şi Servicii Publice de Ambulanţă) au semnat un document de susținere a lui Raed Arafat, în contextul situaţiei create de afirmaţiile referitoare la posibila demitere a sa. 

Comunicat de presă a fost semnat de 141 de coordonatori din sistemul de urgenţă din România, pe lista semnatarilor regăsindu-se și gorjenii Constantin Mitroi, șeful Serviciului Județean de Ambulanță Gorj și Gheorghe Vintilescu, asistentul șef al UPU din cadrul SJU Târgu-Jiu. 

„Sistemul de Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Prim-Ajutor Calificat este o structură integrată cu rol strategic. Funcţionarea sistemului se bazează pe colaborarea dintre structuri ale Ministerului Sănătăţii, ale Ministerului Afacerilor Interne precum şi ale autorităţilor locale, iar scopul major este salvarea vieţii şi îngrijirea suferinţei de orice fel a cetăţenilor. Dezangrenarea oricărui element din cadrul acestei structuri complexe, cu multiple şi esenţiale relaţii de interdependenţă, poate duce la pierderi de vieţi omeneşti. (...) A fost nevoie de o muncă de convingere extraordinară pe care dr. Raed Arafat a trebuit să o ducă, zi de zi, pentru ca şi cel mai mic element de dezvoltare să treacă de voinţa celor care nu au înţeles sau nu înţeleg aceste mecanisme. Practic în ultimii ani sistemul a mai putut să evolueze doar ca urmare a acestui efort colosal pe care el l-a făcut”, se spune în documentul semnat de medici și asistenți medicali din România.

Vizualizări: 2,331

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste