Aparatură medicală nouă la Spitalul Rovinari!

 

Zilele trecute autoritățile locale din Rovinari au recepționat Computerul Tomograf și aparatul RMN de la Spitalul Orășenesc Sfântul Ștefan. Potrivit edilului Robert Filip, aparatura medicală a fost achiziționată în cadrul proiectului de peste 2 milioane de euro accesat de Primăria Rovinari pentru spitalul din oraș. Cele două aparate de ultimă generație, în valoare de peste 1 milion de euro, urmează să primească avizele necesare, urmând a fi puse în funcțiune cât mai repede posibil.
Tot primarul a anunțat că au mai sosit o parte din echipamentele medicale pentru Unitatea de Primiri Urgențe, respectiv, un ecograf portabil cu trei sonde, un monitor funcții vitale și un aspirator electric pentru secreții, echipamente ce fac parte dintr-un lot de aparatură medicală în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei. „Lotul de aparatură medicală pentru secția Oftalmologie este complet, iar în curând, la Spitalul din Rovinari se vor putea efectua intervenții și proceduri medicale la fel ca în marile Centre Universitare. Amintesc aici doar câteva dintre aceste echipamente: microscop operator oftalmologic, tomograf ocular, ecograf ocular, masă operatorie, biomicroscop digital cu cameră integrată, aparat facoemulsificare, trusă cataractă și altele”, a spus Robert Filip, primarul orașului Rovinari.
În același timp, pentru secția ginecologie a fost achiziționat un aparat(Ligasure), extrem de util în depistarea și tratarea cancerelor de col uterin. Potrivit medicului Carmen Bărbulescu, cu ajutorul acestui aparat se efectuează conizatii și electrorezectii largi a zonelor de transformare maligne. Procedura este folosita în diagnosticul definitiv al leziunilor, pentru a exclude cancerele microinvazive și pentru terapia neoplaziei cervicale (CIN). În secția de ginecologie a spitalului din Rovinari s-au efectuat deja astfle de intervenții, iar toate pacientele au prezentat o evoluție favorabila. Astfel de proceduri se mai fac în marile Clinici din Cluj, București sau Craiova.

Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste