(închide)

Ateliere „Le Charme” pentru copiii din Polovragi, în cadrul Taberei de tabăra de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”

 

În perioada 1-10 iulie are loc  la Polovragi tabăra de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”. Evenimentul are loc în perioada 1 – 9 iulie 2023, pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi. În acest an, cinci sculptori din Cluj, Vâlcea, Bihor, Vrancea și Gorj promit să realizeze sculpturi în lemn deosebite.  Anul acesta, autoritățile locale au pregătit ateliere de creație pentru copiii din comună. Laura Manea este cea care îi ajută zeci de copii să își descopere noi pasiuni în cadrul Atelierelor „Le Charme”! Atelierele sunt organizate în cadrul Taberei de Sculptură în lemn.

Primarul Gheorghe Epure a anunțat încă de acum o săptămână că în cadrul taberei de Sculptură  „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România” vor avea loc și ateliere sau tabere de creaţie plastică şi literară, lansări de carte şi reviste, expoziţii de artă populară, artă plastică şi fotografie, simpozion, târguri de meşteşuguri şi produse tradiţionale din zona submontană a Gorjului. „La Polovragi are loc  tabăra de Sculptură în lemn. Ca în fiecare an va fi pe platoul din fața mânăstirii Polovragi. Lucrările vor rămâne în comună și se vor expune alături de cele realizate în anii anteriori pe platoul de la Mănăstirea Polovragi”, a spus primarul Gheorghe Epure.

Noutatea din acest an este reprezentată de faptul că Laura Manea, creatoarea brandului „Le Charme”, organizează în fiecare zi ateliere de creație pentru zeci de copii din Polovragi. Încă din prima zi a taberei, peste 25 de copii au participat la atelier. De-a lungul celor 10 zile, copiii își vor dezvolta creativitatea, vor sta departe de televizoare sau calculatoare, vor socializa și vor învăța tehnici de decorare a obiectelor, cum să creeze diverse forme cu ajutorul cuielor și aței colorate, crearea unor modele de împletituri sau a unor jucării din materiale reciclabile,  confecționarea unor obiecte decorative, dar și multe altele! Toate obiectele create vor fi ale creatorilor, care le vor lua acasă. 

„Încercăm să avem activități cât mai diversificate, zilnic încercăm să învățăm ceva nou. Grației Primăriei Polovragi, le putem oferi copiilor posibilitatea să își dezvolte latura creativă, să socializeze, să se bucure de natură, unii de alții! Copiilor le place foarte mult, sunt dornici să vadă ce vor le pregătesc, se bucură de obiectele pe care le creează și le iau acasă. Vin și părinții cu ei. Este o bucurie pentru toți, mai ales pentru mine, căci am ocazia să lucrez cu niște copii minunați, curioși, cu imaginație, dornici să învețe!”, a spus Laura Manea de la „Le Charme”.

Imaginile de la ateliere vorbesc de la sine!

Ceea ce se întâmplă zilele acestea la Polovragi ar trebuie să fie un exemplu de bune practici pentru primarii/reprezentanții administrațiilor publice din județul nostru și nu numai! 

 

Detalii despre tabăra de sculptură pe https://traditiigorj.ro/tabarapolovragi/  și https://www.paginaolteniei.ro/articol/iulie-luna-evenimentelor-culturale-la-polovragi!-s_7277.html

Galerie foto




Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste