(închide)

Băcița Mărioara, la 'Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti', eveniment organizat de Ministerul Agriculturii

 

Novăcenii, reprezentați de băcița Marioara Băbu, deținătoare a titlul ”Tezaur uman viu” – ediția 2022 și de Ansamblul Folcloric ”Nedeia” al Casei de Cultură Novaci, instructor Petre Popescu, coordonator prof. Elena Basarabă, vor fi prezenți în perioada 25-27 noiembrie 2022, în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale la evenimentul “Stâne, Gusturi și Tradiții românești”, organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării  Rurale împreună cu Asociația Crescătorilor de Ovine "Păstorul Crișana" Arad și cu sprijinul altor forme asociative ale crescătorilor de ovine din România.

Cu această ocazie vor fi promovate produse agroalimentare românești din județele Alba, Arad, Botoșani Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Olt, Sibiu și Vâlcea. Băcița Marioara și baciul Aron Șeandru din Novaci  vor prezenta la târgul organizat în curtea MEADR atât produsele personale cu sigla ”Produs montan”, cât si produsele cu atestare OSIM: ”Tocan de Novaci”, ”Telemea de Novaci” (atestate obținute de Primăria Orasului Novaci), ”Tocan de oaie” (Marioara Băbu) etc.
Sâmbătă, 26. 11.2022, ora 10.00, Ansamblul Folcloric ”Nedeia”, va fi prezent la aceeași locație pentru a prezenta mai multe suite de dansuri populare cu specific ciobănesc, alături de renumitul solist Robert Târnăveanu. Vor fi prezenți în program si tineri artisti novăceni, precum Călin Cotorcea (fluier) și Andrada Nuță, (voce).

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în curtea instituţiei, în perioada 25 - 27 noiembrie 2022, târgul "Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti", în colaborare cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine "Păstorul Crişana" Arad şi cu sprijinul altor forme asociative ale crescătorilor de ovine din România.

Târgul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare româneşti şi de creştere a accesului românilor la alimente de calitate obţinute pe plan local, sub denumirea "Produs românesc - Bun pentru tine, bine pentru fiecare!", informează MADR într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

"Ne dorim să aducem în atenţia bucureştenilor, şi nu numai, farmecul uneia dintre cele mai vechi îndeletniciri ale poporului român, păstoritul. Fermierii din judeţele Alba, Arad, Botoşani, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Neamţ, Olt, Sibiu, Vâlcea refac unul dintre drumurile parcurse de ciobani cu sute de ani în urmă, pornind pe un traseu de sute de kilometri de-a lungul munţilor Carpaţi, poposind în mijlocul Bucureştiului, în curtea MADR, cu tolba plină de poveşti şi bunătăţi de la stână", susţin organizatorii.

Detalii pe https://www.agerpres.ro/economic-intern/ și pe https://www.facebook.com/events/

Galerie foto


Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste