(închide)

Baza sportivă a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru a fost inaugurată

 

Ieri, a avut loc inaugurarea noii baze sportive a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru. Primarul Morega Costel -Cosmin a tăiat panglica inaugurală, în prezența cadrelor didactice, părinților și a mai multor elevi, nerăbdători să joace fotbal. 

Manifestarea a fost prefațată de o slujbă de binecuvântare a noului obiectiv sportiv, de părintele Cruceru Valentin, după care a luat cuvântul domnul primar Morega Costel -Cosmin care a reamintit celor prezenți că investiția a fost asigurată integral din bugetul primăriei și, pentru că acordă o atenție sporită educației, va continua să investească în școlile din municipiu. 

Domnul primar a încurajat copiii să facă mișcare pentru a se dezvolta armonios, pentru a învăța să lucreze în echipă, unitate și bună dispoziție. Cu această ocazie, primarul a oferit ghiozdane pline cu rechizite personalizate cu cele necesare, în funcție de nivelul de învățământ al copiilor.

Gazdele evenimentului, doamnele directoare ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru, prof. Raț Jana Daniela și Pasăre Laura au subliniat necesitatea desfășurării orelor de educație fizică și sport în bune condiții pentru a stimula mişcarea în rândul elevilor şi chiar performanţa sportivă. 

Fiecare copil are dreptul la o educaţie armonioasă care să îi ofere atât accesul la cunoştinţe de natură să îl ajute să cunoască şi să înţeleagă mai bine lumea în care trăim, să îşi dezvolte potenţialul şi gândirea autonomă, dar şi la practicarea mişcării şi a sportului. 

Prin educaţia fizică din şcoală, se asigură formarea de cunoştinţe, deprinderi practice şi intelectuale, precum şi însuşirea de valori etice, care contribuie la dezvoltarea capacităţii de integrare socială a individului.

Nu a lipsit în această zi nici partida de fotbal, mult așteptată, dintre echipa Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru și echipa Școlii Gimnaziale Nr. 2 Motru. 

Și pentru ca prietenia și egalitatea să predomine, echipele au fost mixte – în fiecare echipă au jucat atât fete, cât și băieți. Datorită unor astfel de evenimente și băieții vor crește gradul de profesionalism, dar și fetele vor primi aprecierea cuvenită. Acest meci a fost o șansă în plus ca să motivăm copiii să practice fotbalul, atât fetele, cât și băieții, din ciclul gimnazial. 

Spectatorii au aplaudat în picioare fotbaliștii pregătăți de domnii profesori Răduțoiu Sorin, Pampu Florin, Raț Florin, Șelaru Cristian, Matei Gabriel și le-au scandat numele Udrea Antonia, Sarcină Cătălina, Sârbu Cosmina, Burciu Oana, Morega Rareș, Parpală Robert, Croitoru Fabian, Paulescu Costi, Gheorghe Ianis, Iovița Cătălin- (echipa Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru) și Grindeanu Iuliana, Ciucheș Mădălina, Tilibașa Diana, Matei Darius, Vînătoru Alexandru, Buga Alexandru, Pîrvuț Amalia (echipa Școlii Gimnaziale Nr. 2 Motru).

Și pentru că, fără majorete terenul de sport pare tern, iar sportivii nu sunt la fel de motivați, am avut alături de noi membrii Asociației Cultural Sportivă ZMB Strehaia.

Micuțele majorete, pregătite de doamna Petculescu Linda, au combinat elemente de aerobic, acrobație, dans și gimnastică și au fost recompensate cu aplauze și cuvinte de laudă.

Activitatea a demonstrat că sportul rege este iubit atât de adulți cât și de copii.

 

Consilier educativ,

Prof. Bejenaru Felicia

Galerie foto




Vizualizări: 744

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste