(închide)

Un important dascăl de la CNTV Târgu Jiu se pensionează!

 

Profesorul Vasile Zaharia, pensionar de mâine, 01.09.2023!

 Absolvent al Universității "Al. I. Cuza" din Iași, a debutat în activitatea didactică în anul 1983, prin repartiție guvernamentală, la Liceul Tehnologic Turceni, unde a profesat până în 1990.  După Revoluția din decembrie 1989, se organizează primul concurs de titularizare în învățământ, a concurat și a devenit profesor la CNTV. Din 1990 și până în 2023 am funcționat la acest liceu. 

"Rezultate profesionale remarcabile cu elevii a avut chiar de la începutul carierei la acest colegiu. În fiecare an, din cei 33 de activitate la acest colegiu, a avut între 2 și 6 elevi calificați la fazele naționale, obținând constant premii I, II, III și mențiuni la etapele naționale (nr. total fiind de aproximativ 150).

La Olimpiadele Internaționale de Geografie a obținut 2 medalii de aur în 2002, Durban, Africa de Sud, unde a făcut parte din echipa României, alături de elevul Dragoș Tâlvescu, și în 2004, la Gdansk, Polonia, tot cu Tâlvescu Dragoș. În cei doi ani, a participat și la pregătirea lotului național pentru Olimpiada Internațională de Geografie. 

În 2022, a obținut cu elevul Mihai Alexandru Bratu medalia de argint la OIG de la Paris. În 2023, la Olimpiada Europeană de Geografie, Mihai a obținut medalia de aur la individual și locul al II-lea, cu echipa. 

 A fost profesor metodist peste 25 de ani și a făcut parte din Consiliul Consultativ al disciplinei. Mulți ani a fost membru și în Consiliul de Administrație al CNTV. 

 Încheie cariera didactică după 40 de ani de activitate, lăsând pe urmele sale cel puțin 20 de foști elevi care au devenit profesori de geografie sau desfășoară activități legate de această disciplină", a transmis conducerea Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu

Vizualizări: 489

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste