Bianca Surupăceanu a câștigat trofeul festivalului „Iubesc Muzica”, la secțiunea folclor

 

Talentata Bianca Surupăceanu este din Baia de Fier, una dintre cele mai frumoase și pline de tradiții comune din județul Gorj. Fetița a descoperit muzica populară de mică, nu împlinise nici 4 ani, când a început să le cânte părinților și bunicilor și să le bucure sufletele. Au observat cu toții că fetița are talent, așa că, atunci când au dat-o la școală, au decis să o înscrie și la cursuri de canto popular. De atunci, pasiunea pentru muzică a crescut în intensitate și Bianca a reușit să învețe foarte multe lucruri. 

Zilele trecute, la Rânca, a avut loc o nouă ediție a Festivalului Național „Iubesc Muzica”. La cea de-a patra ediție a festivalului a participat cu mult succes și Bianca Surupăceanu, care a obținut Trofeul la Secțiunea Folclor! Este încă elevă de școală generală, dar ând va veni vremea să se înscrie la liceu, Bianca va merge la Târgu-Jiu, ca să studieze canto în continuare. Câștigătoarea trofeului spune că își va urma visul de a deveni o cunoscută solistă de muzică populară care va duce mai departe tradițiile din Baia de Fier! În vara anului 2019, Bianca a lansat prima sa piesă „Sus la munte la izvor”.  „Muzica va fi mereu cu mine, face parte din mine, din ce sunt eu ca om, deși sunt doar un copil, așa simt. Îmi plac toți artiștii, însă admir foarte mult pe Valentin Sanfira, Roberta Crintea, Olguța Berbec, Niculina Stoican, Carmen de la Salciua etc”, a afirmat Bianca Surupăceanu.

Anul acesta, evenimentul cutural artistic a avut loc pe terasa Complexului „Panoramic” din zona montană Rânca. Peste 40 de copii și adolescenți talentați din toată țara au participat la acest festival, care a devenit unul de tradiție și foarte apreciat. Marioara Băbu, băcița de la Stâna Ștefanu, a oferit una dintre surprizele premierii, căci, la fel ca întotdeauna, a alaes să fie alătuir de cei care promovează valorile neamului românesc. Băcița a dăruit Grupului de instrumentiști din Vaideeni-Vâlcea, câștigători ai trofeului festivalului la secțiunea grupuri instrumentale, un coș cu produse tradiționale „STÂNA ȘTEFANU” și o sumă considerabilă de bani.

Galerie foto






Vizualizări: 1,101

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste