(închide)

Bulgarii vor deschide sezonul turistic la 1 mai! Unii hotelieri oferă o noapte gratuită de cazare pentru turiștii care plătesc pentru un test PCR

 

Bulgaria a anunțat că va deschide sezonul turistic începând cu 1 mai și a lansat regulamentul pentru funcționarea hotelurilor în pandemie. Deocamdată, nu se știe care sunt regulile exacte de intrare în țara lor, dar cei care vor veni în vacanță cu un test PCR vor primi o noapte de cazare gratuită la anumite hoteluri. Nu este nimic oficial, dar autoritățile din Bulgaria discută despre cele trei posibilități de intrare în țară: fie cu vaccin împotriva Covid-19, fie cu test PCR negativ sau cu test care să arate că ai anticorpi. „Toate aceste măsuri sunt pentru siguranța turiștilor. Bulgarii știu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, așa cum a fost și în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacționeze oferind stimulente turiștilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu interesant ar fi lanțul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanțele de minimum 6 nopți, pentru turiștii care fac dovada plății unui test PCR. Credem că vor mai urma și alți hotelieri care vor găsi soluții interesante. Cert este că românii reprezintă o piață foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluții să venim la ei și ne așteptăm să mai apară oferte similare”, a explicat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner. Hotelierii bulgari insistă ca statul să suporte costurile testelor PCR ale turiștilor străini care sosesc în Bulgaria, ca măsură anticriză pentru sprijinirea turismului. Și din nou dau exemple cu turiștii români, care ajung de obicei cu familiile în Bulgaria.

Premierul Boiko Borisov a anunțat, în weekend, în prezența ministrului sănătății și a ministrului turismului, că de la 1 mai Bulgaria va deschide noul sezon turistic cu reguli și măsuri concrete pentru locurile de cazare și masă. "Este foarte important ca industria turismului să se pregătească pentru sezon încă de acum, precum și ca turiștii să fie informați cu privire la condițiile în care vor vizita Bulgaria", a spus Borisov. Ministrul bulgar al sănătății, Kostadin Anghelov, a subliniat că Bulgaria se va alătura așa-numitului „certificat electronic de călătorie”, care garantează fiecărui turist să aibă trei opțiuni - fie să fie vaccinat, fie să fi avut boala și să aibă anticorpi, fie să prezinte un rezultat test PCR negativ.

Reguli de respectat

Luni, vicepremierul bulgar și ministru al turismului, Mariana Nikolova, a emis un ordin privind norme unice pentru măsuri antiepidemice și sanitare în obiectivele turistice în sezonul estival 2021. Acestea repetă regulile de anul trecut și că sunt obligatorii pentru toate tipurile de turism și în toate unități de cazare, de servire a mesei și de divertisment, spa-uri, plaje, transport cu autobuzul. Pe plajele de la mare, trebuie respectată o distanță fizică de cel puțin 1,5 m între persoanele aflate la plajă. În zonele de plajă gratuite la fiecare 20 de metri pătrați este permisă staționarea a 2 persoane sau a tuturor membrilor unei familii. O umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane, ori de toți membrii unei familii. În zonele cu plată, la fiecare 20 de metri pătrați este permisă amplasarea unei umbrele, adică la o distanță de minimum 4,5 metri, o umbrelă putând fi folosită de cel mult două persoane sau de o familie.

"Regulile pregătite de noi intră în vigoare de la 1 mai, iar până atunci industria turismului trebuie să le introducă", a declarat vicepremierul Mariana Nikolova. Împreună cu Ministerul Sănătății, este planificată vaccinarea prioritară a tuturor angajaților din sector, a adăugat ea. În prezent, din cei aproximativ 150.000 de lucrători din turism, 82.000 au spus că vor să fie vaccinați.

Sursa: https://www.click.ro/news si https://www.hotnews.ro/stiri-internationale

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste