(închide)

Bunicii Comunității Rovinari „cinstesc Portul Popular Oltenesc”!

 

Primăria Rovinari, Ansamblul ”Jiulețul” și ”Bunicii Comunității” Rovinari organizează un eveniment cultural menit să aducă în atenția publicului Ziua Universală a Iei Românești. Astfel, vineri, 23 iunie, începând cu ora 11.00, vă dăm întâlnire în Parcul Central din Rovinari unde vor avea loc o serie de activități tradițional-folclorice denumite ”Bunicii Comunității – Cinstim Portul Popular Oltenesc”.

În cadrul evenimentului are loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul ”Jiulețul” din Rovinari în cinstea bunicilor comunității însă nu vor lipsi nici expozițiile tematice, respectiv expoziție de costume tradiționale și o expoziție de plante medicinale ce aparțin beneficiarilor proiectului.

Și pentru că Ziua Universală a Iei este sărbătorită anual în data de 24 iunie, sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, nu vor lipsi de la eveniment nici cunoscutele sânziene, simbol al Soarelui și Iubirii.

”Bunicii Comunității” este un proiect implementat cu fonduri europene la Rovinari care își propune să schimbe viața seniorilor printr-o serie de activități  menite să le îmbunătățească calitatea vieții. Grupul țintă, format din 165 de persoane cu risc de excluziune socială din comunitate, dintre care 90 de femei, beneficiază de activități diverse de socializare și petrecere a timpului liber într-un mediu plăcut și sigur, de evitare a izolării și singurătății, de îmbunătățire a stării fizice și mentale, de optimizare a tonusului, de stimulare a încrederii în sine.

Obiectivul general: Reducerea numărului de persoane vârstnice aflate în situație de vulnerabilitate, la nivelul orașului Rovinari, județul Gorj, prin sprijinirea accesului la servicii sociale integrate.

Valoarea totală a proiectului (lei):2.700.853,74 lei

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Galerie foto


Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste