(închide)

Călătorind în România - Cele mai bune locuri de vizitat

 

Istoria României este destul de veche, datând de peste o mie de ani. De-a lungul secolelor, au existat numeroase anexiuni ale țării, inclusiv cele ale romanilor, ale Ungariei, ale Sfântului Imperiu Roman, ale bizantinilor și ale Uniunii Sovietice. Întrucât România obișnuia să fie departe de calea bătătorită, numărul turiștilor din această țară a crescut în ultimii ani, pe măsură ce țara se străduiește să devină mai populară. Orașele istorice fermecătoare ale țării sunt de obicei construite cu arhitectură medievală și străjuite de străzi pietruite.

Grădina Botanică Alexandru Borza


Una dintre cele mai mari grădini botanice din România s-a deschis recent în Cluj-Napoca. Dealuri verzi și ondulate, o grădină de trandafiri și o grădină japoneză cuprind terenul. În 1872 a fost înființată această grădină de 35 de acri. Se întinde pe o suprafață de 40 de acri și are peste 10.000 de plante. Serile, iazurile și o mare varietate de grădini, cu plante din întreaga lume, sunt toate prezente pe teren.

Explorați Cluj-Napoca


Orașul este un oraș universitar plăcut, situat în nord-vestul României și o mare intersecție între oamenii din Ungaria și cei din est. Este o destinație turistică cu o istorie care datează de secole și cu biserici istorice mari, muzee și ruine de explorat. Având în vedere că există atât de multe restaurante în oraș care sunt accesibile și că orașul are o viață de noapte foarte activă, există o mulțime de restaurante bune aici. În timp ce vă aflați acolo, puteți lua parte și la câteva jocuri pacanele NetBet în timp ce vă bucurați de peisajele frumoase și de cultura acestui oraș frumos. În ciuda faptului că nu este la fel de istoric sau medieval ca multe alte orașe românești, Sibiul are o atmosferă cool dacă sunteți în căutarea unui oraș din România cu o atmosferă cool.

Fă o imersiune culturală în Maramureș


O cultură tradițională înfloritoare este evidentă în acest oraș, unde este posibil să observați structuri din lemn făcute manual, textile vibrante și muzică locală. În fiecare sat poate fi văzută o biserică de lemn cu porți de lemn sculptate complex, iar fiecare sat are o biserică de lemn unică. Există câteva cimitire unice în cultura chineză, deoarece ei cred că viața de apoi nu este o destinație, ci un început.

Vizitați Catedrala Patriarhală Română


În interiorul catedralei din București există încă multe picturi și icoane originale, precum și fresce frumoase care datează de la finalizarea sa în 1659. Proiectată în stilul brâncovenesc, fațadele acestei clădiri sunt destul de ornamentale, spațioase și colorate în interior. În special, corul acapella care cântă aici este deosebit de impresionant. Îmbrăcarea confortabilă este o necesitate, deoarece acesta este un loc de cult, așa că nu se percepe taxă de intrare.

Vedeți fauna sălbatică din Dobrogea de Nord


Există sute de păsări, animale și plante în această pădure din colțul de sud-est al județului. Situată pe dealurile din sud-estul Bulgariei, această regiune imensă are peste o duzină de lacuri, iar altele vă așteaptă la o distanță scurtă peste graniță. Vizitarea diferitelor orașe din această zonă este o modalitate excelentă de a o explora cu mașina, deoarece puteți sări de la unul la altul. Orașul antic Constanța este cel mai vechi oraș locuit continuu din România, așa că ar trebui să vă asigurați că petreceți ceva timp acolo.

Sărbătoriți Hora lui Prislop

Transilvania și Maramureșul, două regiuni învecinate, organizează acest festival în fiecare august. Există o mulțime de muzică tradițională, dansuri, costume frumoase, parade și mâncare. Ora de Prislop este cunoscută mai degrabă sub numele de Dansul de la Prislop. Acest festival datează din anii 1730 și celebrează cultura locală și nu trebuie ratat dacă vă aflați în zonă. Pasul Prislop este zona îndepărtată de la capătul nordic al țării, unde festivalul are loc în fiecare an, atrăgând până la 50.000 de oameni.

Vizitați Castelul Peles

Palatul lui Carol a fost construit de regele Carol în anii 1870 pentru a fi un refugiu pentru conducători. Este bogat decorat și reprezintă o amintire a stilului de viață luxos al conducătorilor. În plus, deține distincția de a fi primul castel din Europa care a avut electricitate. Această proprietate imensă se mândrește cu grădini și terenuri exotice. Apoi, în interiorul muzeului se va găsi o vastă colecție de artă și antichități, care conține peste 4.000 de arme și obiecte de armură.

Vizitați o mină de sare


Salta Turda este o mare mină de sare din Turda care a fost transformată în trecut într-o atracție turistică și muzeu. Mina a extras diverse metale de-a lungul Evului Mediu și datează din antichitate. Este interesant de aflat cum reușeau muncitorii să scoată sarea la suprafață și cum era extrem de solicitantă în ceea ce privește munca. În partea de jos a peșterii se află un mic lac subteran, unde puteți închiria bărci și vâsli în jurul lacului, există o roată mare și jocuri precum bowling și minigolf. Acesta este un loc excelent de vizitat cu copiii.


Sursă de imagine: Viața sălbatică în Dobrogea de Nord

Vizualizări: 479

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste