Campioana Viviana Gînju, cetățean de onoare al comunei Berlești!

 

În cadrul manifestărilor cultural-artistice ocazionate de Zilele Comunei Berlești, campioana la gimnastică Viviana Gînju va fi declarată cetățean de onoare al comunei și va primi și un premiu în bani. Primarul Iulian Berlescu a fost inițiatorul hotărârii de CL prin care campioana a fost propusă pentru a primi acest titlu și un premiul. Tatăl micuței gimnaste este originar din comuna Berlești. 

Primăria și Consiliul Local al comunei Berlești din județul Gorj organizează zilele acestea manifestările ocazionate de celebrarea localităților din zonă! Programul Zilelor Comunei Berlești este unul încărcat, principalul „ingredient” fiind voia bună și invitații renumiți, precum: sâmbătă 31 august au întreținut atmosfera Marcela Fota, Lucreția Goagea, Ciprian Tapotă, Diana Tapotă și Maria Platzner, iar dumincă, 1 septembrie vor evolua Nicu Fîciu, Marian Medregoniu, Nicoleta Lăcătușu, Denisia Ana Paliță și Antonia Stoian. Tot duminică are loc și cea de-a șasea ediție a Festivalului concurs „Gheorghe Ciociu”. Gheorghe Ciociu a fost un rapsod popular autentic renumit pentru talentul său: a fost primul care a cântat la pai de grâu! 

O campioană cu un viitor strălucit

Din inițiativa primarului Iulian Berlescu, campioana Viviana Gînju, al cărui tată este cetățean al comunei Berlești, va primi astăzi, duminică, titlul de „cetățean de onoare”! Fetița în vârstă de 8 ani este un exemplu de ambiție, curaj, determinare și are o putere de muncă extraordinară, viitorul său în gimnastica românească arătându-se luminos! „Este un copil care arată zilnic ce înseamnă să muncești mult, cu toată ființa pentru ceea ce îți dorești, este un exemplu de ambiție și talent și ne bucurăm că îi putem acorda acest titlu! Este un proiect inițiat de mine și votat de Consiliul Local, iar Viviana Gînju va primi 2.500 lei și titlul de cetățean de onoare al comunei Berlești. Îi dorim mult succes și să ajungă pe cele mai înalte culmi ale gimnasticii”, a declarat primarul Iulian Berlescu. În vara acesata, Viviana Gînju a fost recompensată și de autoritățile locale din comuna Roșia de Amaradia, locul natal și de domiciliu al mamei fetiței. „Este un copil foarte puternic, foarte ambițioasă și muncitoare si înzestrată de la mama natură cu foarte mult talent! De aceea a și performat în scurt timp!”, spunea, într-un interviu, Rodica Mischiu, mama gimnastei Cristina Popescu, o altă micuță campioană din Gorj, mai exact din Bumbești-Jiu (povestea lor ați citit-o pe Pagina Olteniei).

La Campionatul Național de la Buzău, care a avut loc în această primăvară, gimnasta Viviana Gînju a obtint patru medalii de aur la individual compus, sol, paralele si barna si o medalie de bronz la sarituri. Tot în luna mai, gimnasta a mai obținut două medalii de aur la Arad, la Campionatul național de gimnastică artistică rezervat junioarelor III, fiind campioană națională la sol și paralele. Viviana face parte din echipa de gimnaste ale Liceului cu Program Sportiv Cetate Deva.

Galerie foto










Vizualizări: 1,957

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste