(închide)

Caz incredibil la SJU Târgu-Jiu: un medic a refuzat să consulte o pacientă bolnavă!

 

O bătrână din comuna Negomir a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu săptămâna trecută, fiind internată din cauza unor afecțiuni pulmonare. Deși starea sa era destul de alterată, unul dintre medicii unității medicale a refuzat să o consulte spunând că este nemulțumit de salariu. Este anchetă acum la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, mai ales că medical a și motivat această decizie, în scris, chiar pe foaia de observație a femeii internate în spital: lipsa personalului și a salarizării “corespunzătoare”. Cazul a ajuns și în atenția Colegiului Medicilor Gorj.

Fiind internată la SJU, pentru a o consulta pe femeie a fost chemată doctorița Elena Vlad, de specialitate pneumolog. Deși era internată  la Secția Terapie Intensivă, în stare destul de gravă, medicul a refuzat să o consulte. Ba mai mult, a și scris în fișa pacientei că este „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului” și de aceea nu vrea să o consulte. Pentru ca pacienta să nu aibă de suferit, un alt medic a consultat-o. Acum, la SJU a  fost deschisă o anchetă și conducerea unității medicale promite măsuri drastice. „Pacienta a fost internată, săptămâna trecută, la Boli Infecțioase, cu o viroză respiratorie. Are și alte afecțiuni pulmonare și posibil și cardiace. I-a fost făcut testul rapid pentru gripă. Rezultatul a fost negativ. Nu are gripă, avea o viroză puternică. A fost transferată la Terapie Intensivă. Are bronhopneumonie acută. Este ventilată mecanic și, în acest moment, nu poate fi transferată la spitalul din Craiova”, a spus medicul Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al SJU.

Managerul unității medicale, Gigel Capotă, a declarat că se vor lua măsuri drastice în acest caz.  „Am convocat Comisia de Etică, (…) dacă este așa cum s-a prezentat, este regretabil și eu voi fi ferm. Voi aplica cea mai dură sancțiune”, a declarat managerul Gigel Capotă.

Galerie foto



Vizualizări: 1,958

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste