(închide)

CE Oltenia susține pregătirea profesională a 178 de elevi. Lista școlilor unde puteți învăța meserie

 

CE Oltenia, în calitate de potențial angajator și partener de practică, va susține și în anii școlari  2019-2022, calificarea profesionala a 178 de elevi din cadrul celor cinci unități școlare de pe raza județelor Gorj și Dolj, școli partenere ale societății. La cele 5 unități școlare-licee și colegii-se vor înființa clase ale învățământului dual (profesiona), în meserii/ocupatii specifice activitatilor de producere a energiei electrice si extractiei de lignit.

Elevii absolventi ai scolilor gimnaziale se pot inscrie la unitatile de invatamant partenere, pentru a se califica profesional in urmatoarele meserii/ocupatii: sudor, mechanic utilaje și instalații în industrie, mechanic aggregate rotative termoenergetice, operator cazane turbine cu aburi, electrician exploatări miniere și operator fabricarea și prelucrarea polimerilor. Elevii care aleg să urmeze învățământul dual în parteneriat cu S. Complexul Energetic Oltenia S.A. beneficiază de: bursă lunară de 200 lei, pe lângă cei 200 lei oferiți de Ministerul Educației, bursă de performanță anuală 300 lei pentru primii 5 elevi merituoși din fiecare clasă; asigurare de răspundere civilă; echipament individual de protecție pe perioadă pregătirii practice; echipamente tehnice pentru desfășurarea pregătirii practice; prioritate la angajare după absolvire; oportunități de dezvoltare alături de companie. Învățământul dual se finalizează cu examen de certificare a calificării profesionale, certificatul obținut fiind recunoscut la nivelul Uniunii Europene.

Școlile partenere ale CEO

Elevii care doresc să urmeze calificarea sudor trebuie să se înscrie la Colegiul Tehnic Motru, acolo unde vor fi disponibile 30 de locuri. Pentru specializarea mechanic utilaje și instalații vor trebui să aplice la Colegiul Gheorghe Tătărăscu din Rovinari, unde vor fi disponibile alte 30 de locuri. Specializarea mechanic agregate rotative se va putea obține la Colegiul Energetic din Craiova, județul Dolj. Specializarea în meseria de operator cazane turbine cu aburi se va obține tot la Colegiul Energetic din Craiova. Cei care doresc să urmeze profilul electrician exploatări miniere trebuie să se îndrepte către Colegiul Tehnic Mătăsari, iar cei care vor să aleagă specializarea operator fabricarea și prelucrarea polimerilor-la Colegiul Gheorghe Magheru Târgu-Jiu.

Sursa și alte detalii: https://www.ceoltenia.ro/documente/Formare%20profesionala/INVATAMANT%20DUAL%20LA%20CEO%202019-2022.pdf

Vizualizări: 2,030

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste