(închide)

Cei mai buni elevi la limba franceză, premiați pe scena Teatrului din Târgu-Jiu

 

Colegiul National “Tudor Vladimirescu” din Targu-Jiu, în colaborare cu Institutul Francez din Romania, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria  Municipiului Târgu Jiu, Asociația Romana a Profesorilor Francofoni - Filiala Gorj, Teatrul Dramatic « Elvira Godeanu » din Targu-Jiu si  Asociația Părinţilor Elevilor din cadrul CNTV au organizat ediția a VIII-a a preselecției regionale pentru Festivalul International de Cântec Francofon Chants, sons sur scène de la Baia-Mare. Pe lângă  cei 30 de concurenti care au evoluat in concurs, elevii Colegiului National “Tudor Vladimirescu” au încantat publicul cu melodii in limba franceza, interpretate de corul elevilor din clasele a V-a, a VII-a  si a VIII-a,  pregătit de profesoare Loredana Stoian si Camelia Popescu.

De asemenea, publicul a putut urmări o scena din piesa de teatru “Migrantii” de Matei Visniec, în interpretarea trupei de teatru francofon din Colegiului National “Tudor Vladimirescu”, pregătită de profesoara Loredana Stoian. Elevul Catalin Codreanu, din clasa a XI-a A, a creat o pagină Web unde sustinatorii concurentilor si-au putut vota favoritii, in vederea acordarii premiului de popularitate. Juriul festivalului, alcatuit din  profesoara de limba franceza Liliana Oniga, inspectorul scolar Gabriel Popescu si profesorul de muzica Stefan Socaci, a acordat urmatoarele premii:

CATEGORIA 13-15 ANI

Premiul I: CIOBOTEA ALEXANDRU-MARIAN- COLEGIUL NATIONAL  „ECATERINA TEODOROIU” - Prof. PALIU MURGAN MINODORA si POPESCU IONUT

Premiul al II-lea: MOGOŞANU ANGELA   MARIA- ŞCOALA GIMNAZIALA  „POMPILIU MARCEA”, Prof.  CORCODEL IONELA-LUIZA

Premiul al III-lea: VĂDUVA TEODOR- LICEUL TEHNOLOGIC BILTENI, Prof. BANTA VERONICA

MENTIUNE: PRINTIPU CATALIN- COLEGIUL NATIONAL  „SPIRU HARET” - Prof. AURA MOTOMANCEA

CATEGORIA 16-17 ANI

Premiul I:  - FILIP SORINA GABRIELA - COLEGIUL NATIONAL “TUDOR VLADIMIRESCU” Târgu Jiu-Prof. RAUT-BRATILOVEANU DELIA si POPESCU ELEONORA CAMELIA

Premiul al II-lea: ORVAS IULIA ALEXANDRA- COLEGIUL NATIONAL  „ECATERINA TEODOROIU”-Prof. OPRIŞE CLAUDIA

Premiul al III-lea: URSU MONICA ILEANA-LICEUL TEORETIC NOVACI-Prof. GIUGIULAN IULIA NICOLETA

MENTIUNE: CHITU CLAUDIA- LICEUL TEHNOLOGIC BILTENI, Prof. VUC ADELA LAVINIA

CATEGORIA 18-25 ANI

Premiul I:  URSU IONELA-LICEUL TEORETIC NOVACI-Prof. GIUGIULAN IULIA NICOLETA

PREMIUL DE POPULARITATE: ORVAS IULIA ALEXANDRA- COLEGIUL NATIONAL  „ECATERINA TEODOROIU”-Prof. OPRIŞE CLAUDIA

„Asociația Romana a Profesorilor Francofoni - Filiala Gorj a acordat un premiu in valoare de 100 de lei duetului Brinzan Marta - Ungureanu Marius de la Liceul Teoretic Novaci-prof. Tomescu Oana. Organizatorii le mulţumesc frumos doamnelor Raluca Lapadat, Vera Blendea si Violeta Şomicescu pentru premiile acordate câştigătorilor”, au transmis organizatorii.

Galerie foto



Vizualizări: 1,806

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste