(închide)

Cel mai aşteptat film al anului, avanpremieră la Târgu-Jiu! Toma Cuzin și Horațiu Mălăele, gorjenii din „Moromeţii 2”, prezenți la eveniment

 

Cel mai aşteptat film al anului, Moromeţii 2, a fost proiectat, în avanpremieră, la Târgu Jiu, sâmbătă seara. Momentul extraordinar a fost așteptat de zeci de gorjeni, care au venit în număr mare la Cinematograful Sergiu Nicolaescu din oraş. În sală au fost prezenţi doi dintre protagonişti, gorjenii Horaţiu Mălăele, care îl interpretează pe Ilie Moromete și actorul Toma Cuzin, care a spus că a avut mari emoții. Filmul a fost prezentat chiar la împlinirea a 80 de ani de când sculptorul Constantin Brâncuşi a realizat Coloană a Infinitului.

„Si a fost premiera Morometii 2, la Târgu-Jiu... Si am avut emotii! Si am avut emotii!
Nu am avut asa emotii de la admiterea in U.N.A.T.C!! Premiera! A fost primul spectacol, fie el si cinematografic in fata publicului din Gorj. In fata celor care m au vazut crescand in fata celor care ma stiu. Multumesc! Multumesc!  Despre film???? Mergeti sa-l vedeti!”, a scris actorul Toma Cuzin pe pagina sa de socializare. „Nu mai știu dacă sunt Horațiu Mălăele sau personajul lui Marin Preda! Este un film ce va arăta istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a ţăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experienţe sociale dezastruoase”, a spus actorul Horaţiu Mălăele.

După mai bine de 30 de ani, Moromeţii 2 readuce pe marile ecrane cunoscutele personaje ale lui Marin Preda, sub conducerea lui Stere Gulea, cel care a regizat şi primul film. Pelicula continuă povestea familiei din satul din Câmpia Dunării, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial și îl în prim plan pe Niculae, fiul cel mic al lui Moromete. După avanpremiera de la Târgu-Jiu, actorii au vorbit cu publicul şi au răspuns la întrebari. Pentru că se împlinesc 80 de ani de când Constantin Brâncuşi a sculptat Coloana Infinitului, cei doi actori au primit de la conducerea cinematografului câte o fotografie realizată în argint cu celebra operă.

Filmul Moromeții 2 va avea premiera pe 16 noiembrie. Echipa a pornit înainte într-o caravană prin toată ţara pentru a promova pelicula.

Galerie foto





Vizualizări: 593

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste