Coronavirus: Restricţii în Târgu-Jiu, Novaci şi Albeni

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a dispus, marţi, restricţii în oraşele Târgu-Jiu şi Novaci, acolo unde indicele de infectare cu noul coronavirus a depăşit 1,5%.

La Novaci, unde indicele a ajuns la 3,52, sunt suspendate, vreme de 14 zile, activităţile cu publicul în interiorul restaurantelor, barurilor sau sălilor de jocuri de noroc. La Târgu-Jiu, unde indicele de infectare este mai mic, se permite accesul în limita a 30% din capacitatea spaţiului. Restricţii ca la Târgu-Jiu sunt impuse şi în comuna Albeni, unde indicele de infectare este de 2,48%. Potrivit autorităților, a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori în Oraşul Novaci (3,52). Până pe data de 3 noiembrie, se dispun următoarele măsuri în Novaci: -se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; -se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; -se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online.


În Municipiul Târgu-Jiu (1,52) şi localitatea Albeni (2,48), pentru perioada 21.10.2020, ora 00:00 – 03.11.2020, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:

Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

Vizualizări: 1,604

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste