(închide)

Corul „Mândrie de segărcean”, condus de Ionuț Pârvan, debutează la concertul caritabil „Bucuria Crăciunului”!

 

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai frumoase din an și cu toții ne pregătim să întâmpinăm nașterea Domnului cu bucurie! La Segarcea, importantă localitate din județul Dolj, va avea loc pe 15 decembrie cea de-a doua ediție a concertului caritabil „Bucuria Crăciunului”, organizat de Biserica Sfântul Apostol Andrei din Segarcea, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Horia Vintilă”, Biblioteca „Mircea Radina”, Primăria și Consiliul Local Segarcea la Casa de Cultură din localitate. În cadrul acestui spectacol va debuta și corul parohial „Mândrie de segărcean”!

Astfel, duminică, 15 decembrie, sunteți așteptați la un minunat concert de colinde și muzică populară, pe lista invitaților speciali fiind: Carmen Elena Budulan, Lavinia Bârsoghe, Zprina Bălan, Maria Rotaru, Liliana Popa și Corul parohial „Mândrie de segărcean” condus de Ionuț Pârvan. Acesta va fi spectacolul la care va debuta corul parohial „Mândrie de segărcean” al Parohiei Sf. Andrei Segarcea. Intrarea la spectacol  va fi gratuită, însă persoanele care vor dori, vor putea dona bani în urnele amplasate la intrarea în Casei de Cultură din orașul Segarcea. Din banii strânși cu această ocazie vor fi achiziționate cadouri pentru copiii care vor participa la sluja de Crăciun de la Biserica Parohială Sf. Andrei. Evenimentul i se datorează părintelui paroh Marius Vătăman și colaboratorilor săi.

Studentul la Teologie Ionuț Pârvan (originar din comuna Runcu, Gorj n.red.), talentat interpret de muzică bisericească și populară, este cantor bisericesc la Parohia Sf. Andrei Segarcea și a decis să înființeze Corul „Mândrie de segărcean” în urmă cu puțin timp. Grupul vocal este condus de Ionuț Pârvan și se află sub administrația Bisericii Sf. ANDREI din Segarcea, acolo unde preot paroh este Marius Vătăman. Inițiativa tânărului a fost primită cu bucurie și deschidere de către oamenii de cultură din Segarcea, mai ales că acest cor face parte dintr-un parteneriat între Biserica școală și Primăria orașului Segarcea! „Mergem cu Dumnezeu înainte și sper sa ajungem la nivelul pe care mi l-am propus. În seara zilei de 15 Decembrie orașul Segarcea va deveni "Patria colindelor tradiționale românești", căci va avea loc un spectacol caritabil de zile mari "Bucuria Crăciunului" cu invitați deosebiți printre care se numără și nume mari ale folclorului românesc din cadrul Ansamblului Profesionist ''Maria Tănase'', dar și un grup vocal surpriză din Craiova! Tot atunci va avea loc și debutul Corului Parohial Mândrie de segărcean care este format din copiii talentați ai orașului Segarcea! Multumesc tuturor oamenilor de cultură din oraș si colaboratorilor cu care am facut o echipă frumoasă și parteneriate care vor dăinui mult timp! Multumesc in primul rand preotului Marius Vătăman, doamnei direct. adj Gegiu Iuliana pentru tot sprijinul acordat domnului Tutunaru Nicolae, primarul orasului Segarcea, doamnei Miruț Mirela și doamnei Barbu Alexandra pentru toata implicarea de care au dat dovadă! Vă așteptăm la concert!”, a transmis Ionuț Pârvan.

Galerie foto





Vizualizări: 2,490

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste