(închide)

Cum funcţionează jocurile de Poker?

 

Jocul de poker este unul atât de răspândit încât se poate spune cu certitudine că are acoperire mondială. Şi dacă toată lumea îl cunoaşte şi îl joacă este logic să fie prezent în oferta cazinourilor cu o mulţime de variante de joc. Indiferent de varianta preferată regulile sunt aceleaşi, la fel ca şi combinaţiile pe care le poţi realiza în acest joc de noroc. Dacă eşti la prima întâlnire în cazino cu acest joc incitant abordează-l aşa cum se cuvine, în cunoştinţă de cauză.

Şi pentru că tu să ştii ce implică jocul de poker am realizat mai jos o scurtă prezentare a aspectelor celor mai importante din acest joc. Citeşte deci cu atenţie şi începe să practici chiar de astăzi acest joc care refuză să îmbătrânească.

Lucrurile de bază la Poker

Cărţile de tarot online îţi vor dezvălui viitorul dar şi şansele pe care le ai să îţi întemeiezi de mâine o familie. Dar dacă vrei să ai şanse de reuşită la jocul de poker nu este de ajuns o predicţie de tarot, este nevoie de minime cunoştinţe despre acest joc.

Este clar încă de la început că aspectul cel mai incitant din jocul de poker este partea de pariere. Atunci ies la iveală calităţile de jucător pe care le ai, calităţi care se reflectă în numărul de poturi pe care o să le ridici de pe masa de joc.

Dar până să ajungi să pariezi, trebuie să cunoşti baza acestui joc şi anume cum se realizează combinaţiile din poker. Aşa cum probabil ştii, jocul de poker foloseşte un pachet standard de 52 de cărţi cu ajutorul cărora vei realiza orice combinaţie din joc.

Cărţile cu feţe îşi arăta valoarea în jocul de poker, cu ajutorul acestora obţinându-se cele mai puternice combinaţii. Numai dacă ne raportăm la cele de full, careu sau chintă roială, ai o imagine a ceea ce pot realiza aceste cărţi.

Nici cărţile mai mici ca şi valoare nu sunt de aruncat, ba dimpotrivă de cele mai multe ori ele sunt cele care fac diferenţa între câştig şi pierdere. Şi cu ele poţi obţine combinaţii de tip full, chintă sau careu, aşa că trebuie să le tratezi cu respect în egală măsură ca pe cele mari.

Pe lângă valoarea cărţilor şi a combinaţiilor obţinute cu ajutorul acestora trebuie să cunoşti paşii de pariere. Degeaba ai în mână o carte bună dacă nu ştii să o exploatezi printr-un pariu la masa de joc, deci învaţă-i cât mai repede cu putinţă.

Pariatul la Poker

Primul lucru pe care trebuie să îl cunoşti despre pariuri este că în jocul de poker există aşa numitele pariuri forţate. Cunoscute şi sub numele de ante sau blind, aceste pariuri se fac chiar înainte de a primi cărţile de joc de la dealer.

Sunt de fapt pariurile de început în joc, cele care dau de fapt sarea şi piperul acestui joc. Imaginează-ţi că nimeni nu ar face acest lucru, nu s-ar pune nici o fisă pe masa de joc şi toţi ar avea cărţi proaste. Urmarea este că toţi renunţă, nu se câştigă nimic şi jocul îşi pierde din atracţie.

Ori aceste pariuri se fac tocmai pentru a da o valoare iniţială potului şi a crea un interes din partea jucătorilor. Odată ce fiecare îşi vor primi cărţile de joc se dă startul pariurilor din poker şi primul pariu pe care îl poţi face este cel de fold, ceea ce înseamnă că renunţi la a mai paria şi pierzi pariul iniţial.

Dar poţi declara şi check, caz în care nu renunţi la pariere dar nici nu faci fold, aştepţi pur şi simplu să vezi cum se desfăşoară jocul în continuare. Dar dacă pariezi, acest lucru înseamnă că pui bani suplimentari în pot şi ceilalţi jucători vor trebui să decidă dacă renunţă sau merg în continuare în joc.

Şi în acest moment se declanşează cel mai frumos pariu din jocul de poker, cel de raise. Aşa cum uşor poţi deduce acest pariu înseamnă creşterea valorică a pariului, ceea ce face punctul de atracţie al acestui joc de noroc.

De fapt acest pariu înseamnă că eşti de acord cu pariurile de până în această fază dar preiei iniţiativa plusând. Şi când faci acest lucru vei obliga jucătorul care a deschis pariurile să ia o decizie, merge în continuare plătind cererea ta sau alege să se retragă din joc.

Cacealmaua

Jocul de poker este prin excelenţă un joc de intuiţie, pentru că nu cunoşti cărţile pe care le au oponenţii tăi. Eşti cumva obligat să estimezi valorile cărţilor celorlalţi jucători şi în funcţie de această estimare să iei o decizie de pariere.

Şi imediat cum s-a dat startul la pariere începe această adevărată aventură în a ghici ce cărţi au adversarii tăi. Se iniţiază în acest fel parierea şi lucrurile se vor linişti de abia în final, atunci când unul dintre jucători va intra în posesia potului adunat pe masa de joc.

Dar până atunci intră în joc şi vestita cacealma, un procedeu de pariere care este menit să dea celorlalţi jucători ideea că ai în mâna cărţi imbatabile. Şi o să faci acest lucru printr-o pariere dinamică care să indice faptul că ai în mâna asemenea cărţi.

Problema când încerci să păcăleşti prin cacealma este că ai în mâna cărţi proaste şi că pariezi sume mari de bani. Dacă ţine, poţi ridica sume frumoase de pe masă dar dacă ceilalţi se prind de stratagema ta, ajungi să pierzi chiar întregul buget de joc.

La o masă de poker sunt jucători care sunt atenţi la expresiile feţei şi la mimica celorlalţi jucători, interpretând corect acţiunile acestora. Ori dacă ai la masă un jucător care te-a „citit” cacealmaua se va dovedi în acest caz un eşec total.

În fond cacealmaua înseamnă să pariezi pe o mână care nu are nici o şansă şi să reuşeşti să ridici potul de pe masă. Dar nimeni şi nimic nu îţi va garanta că vei reuşi de fiecare dată, aşa că adoptă această strategie de pariere cu atenţie şi nu abuza de ea mai mult decât este necesar.

Concluzie

Jocul de poker este unul popular tocmai pentru că regulile sale de joc sunt simple şi paşii de pariere sunt extrem de incitanţi. Acum că ai parcurs noţiunile de bază ale acestui joc de noroc nu îţi mai rămâne decât să îţi pui în valoare calităţile de jucător, să nu abuzezi de cacealma şi să ridici de cât mai multe ori potul de pe masă.

Vizualizări: 312

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste